Zabijačková polévka s kroupami, ovar, jitrnice, jelítka, světlý i tmavý prejt, tlačenka, zabijačkový gulášek, škvarkové placky, preclíky a pravé české buchty podle receptu babičky cukráře Krejčíka. To vše budete moci ochutnávat nebo nakupovat na pravé nefalšované zabíjačce, která bude probíhat v samém centru Prahy tuto a příští neděli.
Přijďte si připomenout tradiční český masopust, užít si jeho atmosféru a zažít, jak si toto skvělé období užívali lidé podle folklórních tradic. Těší se na vás parta řezníků, usměvavý personál, lidový harmonikář a houslista ze skupiny Šlapeto a na vše bude dohlížet sám pan prezident Asociace kuchařů a cukrářů pan Miroslav Kubec. Všechny dobroty se budou splachovat točeným pivem, svařeným vínem, grogem, slivovicí a becherovkou, tak s sebou vemte přátele, ať si máte s kým připít.
Pro zabijačkové dobroty si můžete přijít v neděli 15. a 22. února k hotelu InterContinental Praha. Hody začínají v 11.00 dopoledne, v klidu tak zapomeňte na vyváření nedělního oběda. Místo toho vemte rodinu na procházku a pořádnou žranici. A nemyslete ani na večeři, hody budou probíhat až do 17.00 a pokud by vám náhodou ještě zbylo místečko v bříšku, můžete dobroty nakoupit i domů. Nezapomeňte si ale přinést vlastní nádoby!
- Zabijačková tmavá polévka – porce 30 Kč
- Ovar – 100g za 20 Kč
- Jitrničky – kus za 40 Kč, kg za 130 Kč
- Jelítka – kus za 40 Kč, kg za 130 Kč
- Jaternicový prejt – 100 g za 35 Kč, kg za 115 Kč
- Kroupový prejt – 100 g za 35 Kč, kg za 100 Kč
- Svetlá tlacenka – 100 g za 20 Kč, kg za 135 Kč
- Tmavá tlacenka – 100 g za 20 Kč, kg za 150 Kč
- Zabijackový guláš – 200 g za 75 Kč
- Škvarkové placky – kus za 15 Kč
- Preclíky – kus za 10 Kč
- Domácí české buchty – kus za 35 Kč
Staročeská zabíjačka proběhne v rámci únorového masopustního festivalu Bohemian Carnevale 2009.