Tradiční třídenní svátek jídla a pití odstartuje už v pátek 24. května. Potrvá do neděle 26. května.
Prague Food Festival se i letos koná v Královské zahradě Pražského hradu. Na jednom místě se setkají nejlepší čeští šéfkuchaři, kteří budou nabízet skvělá jídla v kombinaci s vybranými nápoji na místě původních středověkých vinic s dechberoucím výhledem na chrám svatého Víta. Letos s mottem „Nejezte blbě!“.
Festival bude mít tři hlavní témata:
1. Proč jíme špatně – gastronomická osvěta prostřednictvím slepé ochutnávky potravin, degustací jídel a nápojů. Připraveny budou kurzy vaření se známými šéfkuchaři a workshopy přímo na stáncích restaurací. Areál Královské zahrady se na tři dny promění v jednu velkou kuchařskou školu.
2. Snoubení pokrmů s vínem, pivem, nealkem, koktejly a s rumy – letos poprvé budou probíhat řízené degustace nejen vína, ale také piva, vody, koňaků a kubánských rumů.
3. Ochutnávka netradičních gastronomických delikates – otrlí se pustí třeba do hmyzího menu. „Hosté ochutnají různé druhy kuchyní, mohou si zkusit i kulinářskou zvláštnost, jakou je veleštír císařský z rovníkové Afriky, a ještě se dozvědí spoustu zajímavostí. Naším cílem je obohatit nejen jejich chuťové pohárky, ale i mysl. Věřím, že se nám to povede,“ uvedl Pavel Maurer, zakladatel festivalu.
Více o Prague Food Festivalu 2013 na www.praguefoodfestival.cz a www.apetitonline.cz/pff