Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Hot dog po řecku

Feta, rajčata & olivy se nehodí jenom do salátu!

Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Opékání 0:20
Sendvič

Ingredience

    • 300g dobré majonézy
    • 2 lžíce likéru ouzo (nebo likéru sambuca či pastis)
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1kg mangoldu, řapíky odříznuté, listy nakrájené nahrubo, nebo 600g mladého (baby) špenátu
    • 2 stroužky česneku, drcené
    • 1 lžíce strouhané kůry z biocitronu
    • 4 čerstvé jehněčí klobásky (nabízí např. Marks&Spencer nebo Masodomu.cz) nebo jiné podle vlastní chuti
    • 4 rohlíky na hot dog (my jsme použili nakrájenou bagetu)
    • 100g sýra feta, rozdrobeného

    NA OLIVOVOU SALSU

    • 60g černých oliv, nadrobno
    • 250g třešňových rajčátek, nakrájených nadrobno
    • 1 malá červená cibule, nadrobno
    • 1 lžíce panenského olivového oleje
    • 1 lžíce citronové šťávy
    • 1 lžíce krupicového cukru

     

Příprava jídla

1 Smíchejte přísady na olivovou salsu a odložte. Zvlášť smíchejte majonézu a likér, osolte a opepřete. Dejte do chladničky.

2 V nepřilnavé pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje. Přidejte mangold (špenát vhoďte jen na minutu), česnek, citronovou kůru a míchejte 2–3 minuty, až mangold zavadne. Vyjměte z pánve a dejte stranou.

3 V uvolněné pánvi na 1 lžíci oleje opékejte klobásky dozlatova za stálého obracení – trvá to celkem 10–12 minut. Uchovejte horké.

4 Proříznuté pečivo potřete ochucenou majonézou, naplňte klobáskami, mangoldem nebo špenátem, fetou i olivovou salsou a podávejte. 

 

JAK NA DOBRÝ HOT DOG?

  • PEČIVO. I v případě hot dogů záleží hodně na pečivu. Snažte se proto sehnat co nejlepší rohlík nebo bagetku. Důležité pak je neproříznout ji úplně, aby vám uvnitř držely všechny ty dobroty.
  • DOCHUCOVADLA. Na klasiku určitě patří dobrý kečup (my máme rádi McDonald’s nebo Heinz) a kvalitní hořčice. Své místo mají i různé majonézové i chilli omáčky.
  • OBLOHA Z CELÉHO SVĚTA. Základ je tzv. newyorský styl s kyselým zelím (viz náš recept), ale můžete popustit uzdu fantazii. My jsme se nechali strhnout řeckými a tex-mex vlivy, dělají se ale i pizza hot dogy (omáčka marinara, mozzarella, parmazán, oregano), kari, asijské atp. Záleží na vás.
  • NENÍ PÁREK JAKO PÁREK! Třeba vídeňský párek musí podle vyhlášky obsahovat alespoň 55% masa. Volbu párků přesto nepodceňujte. My jsme si oblíbili párky z Naše maso nebo The Real Meat Society. Chybu neuděláte, když použijete ty z Globusu (86%), kde si je dělají sami. Pěkný výběr mívají také v obchodech Sklizeno (www.sklizeno.cz). 
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Klasický hot dog

Chilli hot dog

Fandíme aneb 30 receptů k povzbuzování!

Přidat komentář