Přichystali jsme pro vás lahodné menu, ve kterém září hvězda sezony - chřest. Sommelier Vín Apetit poté k jednotlivým chodům vybral vína, která váš chuťový zážitek ještě umocní! Chřestová sezona je poměrně krátká, a proto je potřeba si její dary vychutnat naplno!
Stačí kliknout na název či fotku jídla a můžete vařit! Po kliknutí na název či fotku vína si o něm můžete přečíst více nebo si ho rovnou objednat s dovážkou až do domu.
Tataráček ze zeleného chřestu a avokáda
Zelený chřest není takový solitér jako jeho bílý bratr. Bez obav ho můžete snoubit i s jinými druhy zeleniny. Společnost avokáda a čerstvých bylinek mu vysloveně svědčí. Sommelier doporučuje lehký předkrm doplnit lahví suchého růžového vína REX Rosé “Le Roi des Rosés” Côtes de Provence AOC.
Chřestová polévka s medvědím česnekem
V téhle polévce se snoubí chuti jara: svěží a výrazný medvědí česnek a sladký a jemný bílý chřest. Do sklenek k ní rozlijte svěží a ovocný Sauvignon blanc z Château Los Boldos.
Steak s chřestem a holandskou omáčkou
Skvělý chřest s hedvábně jemnou holandskou omáčkou posouvá hovězí steak k výšinám! Hlavní chod skvěle doladí sklenka suchého červeného vína s plnou chutí Zédé de Labégorce Margaux AOC.
Ravioly s chřestem a ricottou
Domácími těstovinami doslova ohromíte! Pokud budou navíc naplněné lehoučkou náplní z ricotty a chřestu, budou hosté doslova okouzleni. Chuť bezmasého hlavního chodu podtrhněte ovocným růžovým vínem Fratava rosé z vinařství pod Radobýlem.
Dort se šlehačkou a mandlovým griliášem
Hostinu uzavřete lehoučkým dezertem. Nadýchané, jemné a vláčné piškotové těsto je dobré samo o sobě. Se šlehačkou a griliášem vás však vynese do oblak! Skvěle se k němu hodí šumivé růžové víno Pos Collection Rosé.