Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jak si nejlépe vychutnat chřestové menu? Spolu s dobrým vínem!

Přichystali jsme pro vás lahodné menu, ve kterém září hvězda sezony - chřest. Sommelier Vín Apetit poté k jednotlivým chodům vybral vína, která váš chuťový zážitek ještě umocní!
4. 5. 2018

Chřestová sezona je poměrně krátká, a proto je potřeba si její dary vychutnat naplno! Pozvěte rodinu či přátele na opravdovou chřestovou hostinu! S menu si hlavu lámat nemusíte, připravili jsme ho pro vás my. Jako předkrm naservírujte krásně zelený tataráček, pokračujte krémovou polévkou, která má díky medvědímu česneku pořádný říz. Coby hlavní chod můžete připravit dokonalý steak nebo zvolit bezmasou variantu a pustit se do výroby domácích raviol. Celý oběd pak zakončete dezertem lehoučkým jako pírko. Každý chod pak můžete doplnit lahví kvalitního vína podle doporučení sommeliera Vín Apetit!

Stačí kliknout na název či fotku jídla a můžete vařit! Po kliknutí na název či fotku vína si o něm můžete přečíst více nebo si ho rovnou objednat s dovážkou až do domu.

 

Tataráček ze zeleného chřestu a avokáda

Zelený chřest není takový solitér jako jeho bílý bratr. Bez obav ho můžete snoubit i s jinými druhy zeleniny. Společnost avokáda a čerstvých bylinek mu vysloveně svědčí. Sommelier doporučuje lehký předkrm doplnit lahví suchého růžového vína REX Rosé “Le Roi des Rosés” Côtes de Provence AOC.

 

 

Chřestová polévka s medvědím česnekem

V téhle polévce se snoubí chuti jara: svěží a výrazný medvědí česnek a sladký a jemný bílý chřest. Do sklenek k ní rozlijte svěží a ovocný Sauvignon blanc z Château Los Boldos

 

 

 

Steak s chřestem a holandskou omáčkou

Skvělý chřest s hedvábně jemnou holandskou omáčkou posouvá hovězí steak k výšinám! Hlavní chod skvěle doladí sklenka suchého červeného vína s plnou chutí Zédé de Labégorce Margaux AOC.

 

 

 

Ravioly s chřestem a ricottou

Domácími těstovinami doslova ohromíte! Pokud budou navíc naplněné lehoučkou náplní z ricotty a chřestu, budou hosté doslova okouzleni. Chuť bezmasého hlavního chodu podtrhněte ovocným růžovým vínem Fratava rosé z vinařství pod Radobýlem.

 

 

 

Dort se šlehačkou a mandlovým griliášem

Hostinu uzavřete lehoučkým dezertem. Nadýchané, jemné a vláčné piškotové těsto je dobré samo o sobě. Se šlehačkou a griliášem vás však vynese do oblak! Skvěle se k němu hodí šumivé růžové víno Pos Collection Rosé.

Přidat komentář