Tým špičkových českých kuchařů se prestižní soutěže zúčastní už počtvrté.
je jednou z nejprestižnějších gastronomických soutěží na světě. Koná se v kolébce gastronomie ve francouzském Lyonu od 20. do 21.1. 2017. Soutěž je součástí světové výstavy International catering cupSirha.
Již počtvrté bude na této soutěži prezentovat Českou republiku tým špičkových kuchařů. Na jejich slavnostní tabuli připravené podle soutěžního zadání nebude chybět kachní foie gras, pstruh a treska pečená v těstě, trilogie z vepřového masa, tartaletky a dort s jablky a hruškami.
Do Lyonu pojede tým ve složení:
- Radek David - leader týmu, executive chef restaurací La Veranda Praha a Babičina Zahrada Průhonice
- Jan Horký - člen týmu, kapitán Národního týmu kuchařů a cukrářů AKC ČR
- Tomáš Popp - coach, manažer Národního týmu kuchařů a cukrářů AKC ČR
- Martin Svatek - člen poroty, executive chef hotel Nautilus Tábor, člen Národního týmu kuchařů a cukrářů AKC ČR