Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Tipy na víkend: Polívkování, Gastro food fest a Klobáskobraní

Kam o víkendu za skvělým jídlem? Do Prahy, Litoměřic, nebo do Valašského Meziříčí!
19. 10. 2017 | Autor: redakce Apetitu

Polívkování, Smíchovská náplavka

21.10. 2017, od 10.00 do 18.00

Oblíbený festival Polívkování je podzimní sychravé dny rozšířen i o sekci omáček a gulášů. Zahřejí vás nejen polévky tuzemské jako je bramboračka, kulajda, knedlíčková či dršťková, ale hlavně polévky z celého světa, boršč, laksa, bouillabaisse, pho, cocido, menudo, halászlé nebo třeba miso. Komu bude polévka málo, bude moci ochutnat guláše pálivé, hovězí, vepřové, maďarské, slovenské, či irské stew. A komu jsou i guláše málo, tak se může pustit do omáček, kde na něj čekají klasiky jako je svíčková, znojemská, hovězí, koprová, houbová, brusinková anebo okurková. Zajídat se bude křupavými rohlíčky a kmínovými houstičkami, samozřejmostí je knedlík k omáčce. K pití se podává teplý cider případně mošt, svařené víno, piva z malých pivovarů a jiné. Nebudou chybět ani koláče či buchty.

Vstupné: 50,- Kč děti do 12 let a držitelé ZTP zdarma.

Gastro Food Fest Litoměřice

21.10. 2017 10:00 – 18:00, 22.10. 2017 10:00 – 17:00

V prostorách litoměřického výstaviště Zahrada Čech se tento víkend uskuteční festival pro všechny gurmány a milovníky dobrého tradičního i netradičního jídla a pití. Čeká vás prezentace kulinářského umění předních restaurací nejen z Ústeckého kraje, cooking show uznávaných kuchařských mistrů celé ČR, degustace lahodných českých, moravských i zahraničních vín, představení minipivovarů se speciálními edicemi piv a chybět nebudou ani prodejci delikates a doplňkového sortimentu. 

Užijete si i doplňkový sortiment jako je profi vybavení kuchyní i široká nabídka kuchyňských doplňků. Na letošním 5. ročníku, který opět proběhne o říjnovém víkendu, se představí kuchyně mexická, italská, francouzská, americká, řecká, japonská a samozřejmě tradiční česká. Zajímavostí festivalu budou mořské speciality, různě upravený hmyz, pochutiny netradičních chutí. Ukážou se i známé tváře, jako například špičkový kuchař Marek Raditsch, kuchařka Markéta Hrubešová a mnoho dalších.

Vstupné 100 Kč, držitelé ZTP a děti to 120 cm zdarma.

Klobáskobraní v Muzeu řeznictví, Valašské Meziříčí

21.10. 2017, 11:00 – 16:00

V sobotu 21. října 2017 se v Muzeu řeznictví ve Valašském Meziříčí sejdou milovníci poctivých klobásek na Klobáskobraní 2017. Návštěvníci se mohou zúčastnit amatérské soutěže o nejlepší klobásku, anebo přijít, ochutnat a zvolit si svého favorita či dokonce vítěze. Autor nejlepší klobásy si odnese sud piva a kýtu Krásno. Na Klobáskobraní zahraje v hlavním hudebním programu valašská hudební legenda FLERET. Chybět nebude ani cimbálová muzika Valašského souboru písní a tanců Beskyd.

I pro děti je připraveno spoustu zábavy. V Muzeu řeznictví si mohou zasoutěžit ve hře "Najdi svého řezníka" a také vyhrát krásné ceny. Připraven bude skákací hrad, malování na obličej a po celou dobu si s dětmi bude hrát balónkový klaun.

Vstupné zdarma.

Pavillon francais - festival francouzských vín v Grébovce

21.10. 2017 od 10:00

V sobotu mají pražané možnost podívat se na první ročník festivalu francouzských vín, který pořádá vinotéka Chez Greg v pražském parku Grébovka. Návštěvníci budou mít jedinečnou šanci ochutnat různá vína a dozvědět se spoustu zajímavostí přímo od vinařů. Festivalu se zúčastní i vinaři z věhlasné bordeaux apelace Margaux.

A nebude chybět ani francouzská hudba na zpříjemnění atmosféry. Na místě bude možnost degustace, zakoupení vína po skleničce či lahvích. Degustační náramek stojí 400 Kč. Návštěvníci registrovaní ve věrnostním programu Rooster club budou mít možnost tento náramek zakoupit za zvýhodněnou cenu 200 Kč. Připravený je i speciální program pro děti. 

Vstup zdarma.

reklama

Přidat komentář