Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty s papájou

Tropické ovoce papája pochází z jižního Mexika. Dnes se však pěstuje v tropech po celém světě. Nejjednodušší je papáju rozkrojit napůl, vydlabat hromadu kulatých drobných pecek a dužinu vyjíst lžičkou. Papája se výborně hodí i k přípravě ovocných a zeleninových salátů, exotických pohárů a letních dezertů, smoothie, či koktejlů. Čerstvá papája není v obchodech k vidění příliš často, dostupnější je papája konzervovaná nebo kandovaná. 

...

 

  • Plody papáji jsou relativně velké a těžké a rostou na nevelkých „stromech“ o výšce 2 – 10 metrů. Někdy se jim přezdívá stromové melouny.
  • Zralou papáju poznáte podle toho, že její slupka má žlutooranžovou barvu.
  • Dužina může být žlutozelená, oranžová nebo lososovorůžová, její chuť je specifická trochu připomínající broskev či ananasový meloun (Cantaloupe) .
  • V jihovýchodní Asii se při vaření často využívají i nezralé zelené plody. V tomto případě se s nimi pracuje jako se zeleninou, připravuje se z nich salát.
  • Jedlá jsou i semínka z papáje, která mají ostrou kořeněnou chuť. Dají se dokonce vysušit a použít jako náhrada pepře.
  • Španělé nazývají papáju fruta bomba – vitamínová bomba. Papája je totiž bohatým zdrojem vitamínu C a betakarotenu. Obsahuje také vápník, železo a enzym papain, který pomáhá s trávením bílkovin.

Celý popis

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč