Nový speciál časopisu Apetit, věnovaný gastronomickým cestám především po našich krajích a pokrmům vhodným na cesty, vychází 28. 4. 2022.
Cestování rozšiřuje obzory a přináší mnoho dobrého, což v případě gastronomie platí doslova. Kdyby se lidstvo nepřemisťovalo, zůstali bychom ochuzeni o spoustu surovin, pokrmů i vynálezů. Například nápad zavařovat jídlo do sklenic se zrodil za napoleonských válek, kdy bylo třeba vymyslet, jak nakrmit vojáky během výprav. Moderní doba přidala nejrůznější vymoženosti, a tak dnes oběd na cesty dokážeme do sklenic připravit zdravě, chutně a tak, že lahodí i oku. Snadné jsou i exkurze za novými chutěmi: stačí nasednout do auta a vydat se do jiného kraje nebo země, případně si najít recept a připravit doma dokonalé tyrolské knedlíčky, maďarské langoše nebo hanáckou syrnici. A dobré jídlo dokážeme uvařit i v provizorních podmínkách uprostřed přírody. Pokud potřebujete inspiraci, je tento speciál určen přímo vám!
Speciál Apetitu vám přináší spoustu receptů i tipů, jak si cestování zpříjemnit.
Na co se můžete těšit v novém speciálu Apetitu?
- Gastronomické putování po Česku – krajové speciality
- Jedlé dárky z celé republiky
- Jídla, která lze uvařit na ohni
- Luxusní obědy do skleničky
- Pokrmy, jež hravě zvládnete připravit i na cestách
- Nejlepší vybavení na piknik
- Jak složit dokonalý sendvič
- Vhodné svačiny do ruky
- Jak na cestování s dětmi
- Oblíbené speciality z celé Evropy
- Snídaně jako z nejlepšího hotelu
- Česká jídla, za nimiž se vždy rádi vracíme ze zahraničí domů
- Jak správně skladovat jídlo na cestách
Tak ať vám na cestách chutná,
redakce Apetitu