Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

V hlavní roli kuře: 30 rychlých letních receptů

V hlavní roli kuře: 30 rychlých letních receptů
ZDROJ: Apetit

Kuřecí maso je libové, plné bílkovin a skvěle se hodí k čerstvé i tepelně upravené letní zelenině. Marinované kuřecí maso vynikne na grilu a pokud něco zbyde, využijete ho do piknikových sendvičů. Inspirujte se našimi recepty na kuře v letním provedení.

Co s kuřetem v létě?

Kuře je dietní, nutričně hodnotné a připravíte z mnoho různorodých jídel. Chutná skvěle i za studena, takže ho v létě využijete i do studených obědů či svačin.

  • Celé kuře přihoďte do košíku, až budete dělat nákup na víkendový pobyt na chatě. Z jednoho kuřete připravíte několik jídel.
  • Hned po příjezdu kuře naporcujte. Ze skeletu připravte vývar se zeleninou a nudlemi coby lehký letní oběd.
  • Kuřecí prsíčka rovnou hoďte na pánev a zprudka opečte. Budou se hodit do sendvičů, které si zabalíte s sebou na výlet nebo k vodě.
  • Stehenní maso naložte do vaší oblíbené marinády spolu s koupenými křidélky. Všechno pak využijete na gril. Nevysuší se jako kuřecí prsa, takže si maso vychutnáte hezky šťavnaté.
  • Podávejte k němu grilovanou zeleninu nebo třeba sezónní či letní bramborový salát. Nezapomeňte na omáčky a dipy, ty v létě nesmí chybět.

Inspirace Středomořím

Středomořská kuchyně je uzpůsobena teplým klimatickým podmínkám. Proč si tedy z přímořských sousedů nevzít příklad a letní jídla trochu odlehčit?

  • Kuřecímu masu sluší bylinky jako oregano, rozmarýn, tymián apod., kterých jsou středomořské recepty plné.
  • Inspirujte se spojením kuřecího s citrony. Kuře bude po koupeli v citronové marinádě se solí výrazně křehké a osvěžující.
  • Skvěle si kuřecí maso rozumí i s česnekem, rajčatovými omáčkami nebo olivovými tapenádami.
  • Jako přílohu zvolte rychlý kuskus a přípravou letní večeře nemusíte trávit dlouhou dobu.

Kuřecí sendviče nejen k vodě

Chystáte se na výlet, k rybníku nebo na piknik? Kuřecí maso je pak vaším největším spojencem.

  • Kuřecí prsní nebo stehenní řízky nemusíte nijak zvlášť ochucovat ani marinovat. Úplně postačí, když je zprudka opečete z obou stran na oleji či másle a necháte v teple dojít.
  • Když maso vychladne, nakrájejte ho na silnější plátky nebo natrhejte. Vznikne tak základí náplň sendvičů a wrapů. Naplněné masem, zeleninou a omáčkami dokonale zaženou hlad na cestách.
  • I v případě, že se na výlet nechystáte nebo vám nakonec nevyšlo počasí, předpřipravené maso se vám bude hodit. Ke kuřecímu masu přidejte nasucho opečené papriky a směs ochuťte římským kmínem, koriandrem a limetkovou šťávou. Spolu s chedarem ji zabalte do tortillových placek a zapečte pár minut na grilu nebo v troubě. Na světě je letní verze tacos!

Zdroje: Insanely Good Recipes, Delish

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč