Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Batáty dvou textur se slaninou a volským okem
Batáty dvou textur se slaninou a volským okem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Batáty dvou textur se slaninou a volským okem

4.1/5 Počet hodnocení: 9
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2637 kcal
Bílkoviny 241 g
Sacharidy 86 g
Tuky 144 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Svátky skýtají skvělou možnost užít si ranní válení v peřinách... K dokonalosti chybí už jen vydatná snídaně, připravená ideálně vaší drahou polovičkou!

Suroviny

sladké brambory – oloupané, 2 nakrájené na kusy a 2 na 1,5cm kostky
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
slunečnicový olej 1 PL
na opékání
vejce 4 ks
slanina 4 plátky
lze nahradtit balkánským sýrem
petrželka 1 hrst
hladkolistá, nasekaná
dlouhá, červená, zbavená semínek a nakrájená nadrobno (nemusí být)

Postup

1

Batáty nakrájené na kusy nasypte do rendlíku, zalijte vodou, osolte ji, přiveďte k varu a povařte 10 minut.

2

Mezitím rozehřejte na středním ohni v těžké pánvi olej s troškou másla. Vsypte batátové kostičky a opékejte 8–10 minut. Občas je protřeste, aby pěkně zezlátly ze všech stran a byly prohřáté.

3

Uvařené batáty důkladně slijte a rozmačkejte šťouchadlem na brambory, přidejte je do pán- ve a promíchejte s kostičkami. Pořádně osolte a opepřete a za stálého obracení opékejte, aby se všechno pěkně prohřálo. Odstavte a udržujte teplé, zatímco budete opékat vejce a slaninu.

4

Z vajec opečte na pánvi na troše másla volská oka (sázená vejce) – raději oddělená. Slaninu opečte dokřupava na pánvi, pod grilem nebo v předehřáté troubě, osušte ji na papírových utěrkách.

5

Batáty podávejte rozdělené na talíře, ozdobené slaninou a volským okem. Navrch rozdrobte sýr, posypte petrželkou a chilli papričkou podle chuti. Podle libosti ještě osolte a opepřete. Hned podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/1

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč