Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Batáty dvou textur se slaninou a volským okem

Svátky skýtají skvělou možnost užít si ranní válení v peřinách... K dokonalosti chybí už jen vydatná snídaně, připravená ideálně vaší drahou polovičkou!

Vydání: 2019/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT10M
Vaření 0:10
Zelenina

Ingredience

    • 4 batáty (sladké brambory), oloupané, 2 nakrájené na kusy a 2 na 1,5cm kostky
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 lžíce slunečnicového oleje máslo na opékání
    • 4 vejce
    • 4 plátky slaniny (použili jsme snídaňovou z Marks&Spencer)
    • 100 g fety či balkánského sýra
    • hrst nasekané hladkolisté petrželky
    • 1 dlouhá červená chilli paprička, zbavená semínek a nakrájená nadrobno (nemusí být)

Příprava jídla

1 Batáty nakrájené na kusy nasypte do rendlíku, zalijte vodou, osolte ji, přiveďte k varu a povařte 10 minut.

2 Mezitím rozehřejte na středním ohni v těžké pánvi olej s troškou másla. Vsypte batátové kostičky a opékejte 8–10 minut. Občas je protřeste, aby pěkně zezlátly ze všech stran a byly prohřáté.

3 Uvařené batáty důkladně slijte a rozmačkejte šťouchadlem na brambory, přidejte je do pán- ve a promíchejte s kostičkami. Pořádně osolte a opepřete a za stálého obracení opékejte, aby se všechno pěkně prohřálo. Odstavte a udržujte teplé, zatímco budete opékat vejce a slaninu.

Z vajec opečte na pánvi na troše másla volská oka (sázená vejce) – raději oddělená. Slaninu opečte dokřupava na pánvi, pod grilem nebo v předehřáté troubě, osušte ji na papírových utěrkách.

5 Batáty podávejte rozdělené na talíře, ozdobené slaninou a volským okem. Navrch rozdrobte sýr, posypte petrželkou a chilli papričkou podle chuti. Podle libosti ještě osolte a opepřete. Hned podávejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zářivá šťáva s kurkumou

Řepný chlebíček s kozím sýrem

Amarantová kaše s malinovou omáčkou

Přidat komentář