Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bazalková frittata
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 14
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1832 kcal
Bílkoviny 88 g
Sacharidy 40 g
Tuky 142 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ze své podstaty jsou frittaty omelety. Poskytují elegantní únikovou cestu všem zbylým dobrotám, které byste ještě rádi zhodnotili. My jsme si vybrali brambory, ovšem doplnili jsme je opojnou vůní bazalky.

Suroviny

mohou být i vařené
vejce 6 ks
bazalka 1 hrst
čerstvé lístky
olivový olej 1 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
sýr 100 g
strouhaný, na posypání

Postup

1

Brambory nakrájejte na tenké plátky (dobře to jde na plátkovači, který bývá na užší straně kónického struhadla). Vejce v misce lehce rozšlehejte s trochou soli a pepře. Vmíchejte lístky bazalky.

2

Ve větší silnostěnné nepřilnavé pánvi rozehřejte máslo s olejem a opečte na nich plátky brambor. Pokud máte syrové, opékejte je na nižším plameni celkem asi osm minut, aby se pořádně propekly. U vařených stačí kratší doba.

3

Jakmile jsou brambory opečené, stejnoměrně je přelijte rozšlehanými vejci a na mírnějším plameni nechte ztuhnout (mělo by stačit asi pět minut). Pánev můžete i přikrýt, omeleta pak bude kypřejší.

4

Před koncem posypte frittatu strouhaným sýrem, aby se teplem trochu roztavil. Podávejte ihned, nakrájené na řezy.

MOŽNÉ OBMĚNY
U frittaty má fantazie zelenou: příště do ní dejte místo brambor jakoukoli pevnější zeleninu a klidně obměňujte i sýry. Vejce ovšem zůstávají konstantou.

DOPŘEJTE VEJCÍM ČAS
Obvyklou chybou bývá smažit omelety příliš zprudka. Za hrubé zacházení se ovšem vajíčka pomstí: zespodu se připečou a nahoře zůstanou skoro syrová. Vajíčka mají křehké ego, a to se vyplatí respektovat – takže raději stáhněte plamen.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/4

Komentáře

04.09.2007 20:33
Recept se nachází v č.4/06, str.52
02.10.2006 10:38
Tuhle fritatu jsem dělala včera k večeři, přidala jsem navíc ještě na kolečka pokrájenou klobásku. Udělala jsem jí ze 4 vajec pro 2 osoby a byla přec celou větší pánev. Byla dobrá, ale hodně sytá, takže jsme se najedli dva a ještě nám zbylo.

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč