Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bibimbap

Korejský bibimbap (v překladu míchaná rýže) je variace na večeři ‚co dům dal‘. Rýži se zeleninou můžete doplnit i plátky syrového nebo vařeného masa, tofu, místo volského oka přidat omeletu…

Vydání: 2018/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT15M
Vaření 0:15
Salát

Ingredience

    • 4 hrnky vařené jasmínové rýže

    NA ŠPENÁT

    • 1 lžička sezamového oleje
    • 6 hrnků čerstvého špenátu
    • špetka soli

    NA MASO

    • 1 lžíce rostlinného oleje
    • 250 g mletého hovězího masa
    • 2 lžíce sladkokyselé chilli omáčky nebo ostré chilli omáčky (např. sriracha) podle chuti
    • 2 lžíce sójové omáčky
    • třtinový cukr podle chuti

    NA DOKONČENÍ

    • 1 mrkev
    • 2 jarní cibulky
    • 4 vejce
    • 1/4 hrnku kimči
    • 2 velké hrsti sójových výhonků
    • 1–2 lžíce sezamových semínek, nasucho opražených
    • omáčka gochujang na pokapání

Příprava jídla

1 Na špenát v pánvi rozpalte olej, vsypte špenát a nechte zavadnout, osolte, promíchejte, přesuňte do misky a dejte stranou.

2 V uvolněné pánvi opět rozpalte olej, vsypte maso a opékejte ho a vařečkou rozdělujte na kousky. Když je maso pěkně hnědé, přidejte chilli omáčku, sójovou omáčku a cukr, promíchejte a ještě minutu opékejte, aby se maso s omáčkou pěkně spojilo. Vyjměte a dejte stranou.

3 Mrkev očistěte a nakrájejte na tenké nudličky nebo nastrouhejte nahrubo. Jarní cibulku nakrájejte na tenká šikmá kolečka nebo také na tenké nudličky.

4 Na pánvi usmažte 4 volská oka tak, aby měla tekutý žloutek.

5 Poskládejte misky: Na dno rozprostřete vždy hrnek horké rýže, na ni dejte po 1/4 špenátu, masa, zeleniny, kimči a sójových výhonků. Nakonec do středu posaďte volské oko, vše posypte sezamem a zakápněte omáčkou gochujang. Podávejte.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Vegetariánská miska s falafelem

Středomořská miska

Miska Zelené bohyně

Miska s lososem a nudlemi soba

Přidat komentář