Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bleskové kari

Základem téhle asijské rychlovky je dobrá kari pasta a kokosové mléko. Zeleninu můžete obměňovat podle toho, na co máte chuť nebo co máte právě po ruce. Zkuste příště přidat třeba bambusové výhonky a houby. 

Vydání: 2016/2
Autor:
Hodnocení:
20 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 3-4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT15M
Vaření 0:15
Omáčka

Ingredience

    • 3 středně velké mrkve
    • 1 červená paprika
    • 2 stroužky česneku
    • 400g kuřecích prsních řízků
    • 2 lžíce rostlinného oleje
    • 2–3 lžičky červené kari pasty
    • 1x 400g konzerva kokosového mléka
    • 300g mražených růžiček brokolice
    • 200g mražených fazolek
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • drůbeží vývar na rozředění (nemusí být)
    • hrst koriandru, limeta a dušená
    • rýže basmati k podávání 

Příprava jídla

1 Mrkev oloupejte a nakrájejte na jemné nudličky, papriku zbavte žeber a semínek a také nakrájejte na nudličky. Česnek nasekejte nadrobno. Kuřecí maso nakrájejte na plátky.

2 V hrnci rozpalte olej, přidejte kari pastu a krátce ji opečte. Přidejte česnek a promíchejte.

3 Přilijte kokosové mléko, přiveďte k varu a do hrnce vložte mrkev, brokolici a fazolky, vařte zhruba 5 minut a přidejte papriku a kuře. Vařte ještě 5–10 minut, pak dochuťte solí, pepřem, případně vmíchejte ještě trochu kari pasty. Pokud je omáčka příliš hustá, nařeďte ji trochou drůbežího vývaru nebo vody. Podávejte s koriandrem, klínky limety a dušenou rýží. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Podlehněte kouzlu asijského kari!

Přidat komentář