Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bleskový sendvič croque madame

Croque madame je jeden z nejznámějších klasických sendvičů. My jsme si ho trochu upravili, aby pohodlně obstál také jako večeře. V redakci o něj byla skoro rvačka!

Vydání: 2016/11
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT5M
Sendvič

Ingredience

    • 4 pěkné plátky světlého chleba s měkkou střídkou a křupavou kůrkou (my jsme ho koupili v pekařství Paul)
    • dijonská hořčice na potření
    • 100g ementálu nebo sýra gruyère, nastrouhaného nahrubo
    • špetka sladké mleté papriky (nemusí být)
    • 4 silnější plátky kvalitní šunky
    • máslo na potření
    • 4 lžíce crème fraîche nebo husté zakysané smetany
    • 2 malá vejce
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • jarní cibulka na ozdobení 

Příprava jídla

1 Plátky chleba potřete po jedné straně hořčicí. Na dva z nich naneste šunku a polovinu sýra, posypte mletou paprikou, chcete-li, přiklopte, aby byla hořčice uvnitř, a pak sendviče potřete zvenku máslem.

2 Rozehřejte nepřilnavou pánev a opékejte sendviče po obou stranách dozlatova.

3 Smíchejte crème fraîche či zakysanou smetanu a zbytek sýra a potřete vršek sendvičů. Dejte pod horký gril zapéct, až sýr začne bublat.

4 Zvlášť udělejte z vajec volská oka, osolte je, opepřete a položte na sendviče. Na závěr ozdobte jarní cibulkou. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Karamelizované vepřové s nudlemi

Žluté kari s treskou a špenátem

Čočková polévka s chorizem

Cajunská smažená rýže s krevetami

Vepřové plátky à la saltimbocca

reklama

Přidat komentář