Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Ratatouille na toustech

Pravé ratatouille je náročné na přípravu, jednotlivé druhy zeleniny se opékají zvlášť. Verze z trouby se více podobá pečené zelenině a je jako stvořená pro dny, kdy není času nazbyt. 

Vydání: 2017/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT50M
Pečení 0:50
Sendvič

Ingredience

    NA RATATOUILLE

    • 1 větší lilek, nakrájený na kostky
    • 2 papriky, nakrájené na cca 3cm kusy
    • 2 rajčata, na měsíčky
    • 2 cukety, přepůlené a na silné plátky
    • 1 cibule, na proužky
    • 10 stroužků česneku, oloupaných
    • 2 lžíce tymiánových lístků
    • 1 lžíce nasekaného rozmarýnu
    • olivový olej
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • trocha balzamikového octa

    NA TOUSTY

    • 4 krajíce kváskového chleba
    • 1 stroužek česneku, oloupaný
    • olivový olej
    • 4 vejce, pošírovaná
    • pažitka nebo hladkolistá petrželka na posypání

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 200°C a hlubší plech vyložte pečicím papírem. Zeleninu, česnek, bylinky, olej dejte do mísy, osolte a opepřete a promíchejte. Zeleninu rozprostřete v jedné vrstvě na plech a pečte asi 20 minut. Poté vyndejte, zeleninu důkladně promíchejte a dejte na dalších 20 minut do trouby. Opět promíchejte, snižte teplotu na 150°C a ještě 10 minut dopékejte. Zelenina by měla zkaramelizovat. Vyndejte plech z trouby, pokud je třeba, dochuťte solí a pepřem a zastříkněte balzamikovým octem.

2 Chleba opečte nasucho, pak jej potřete česnekem a pokapejte olivovým olejem. Na toust navršte ratatouille, na zeleninu posaďte pošírované vejce a posypte bylinkami. Podávejte.

NA PŘÍŠTĚ

JAK TO UCHOVAT?
Zeleninovou směs nemrazte, ale uchovejte ji v ledničce (můžete ji uhladit a zalít tenkou vrstvou olivového oleje). Vydrží asi týden.

JAK TO DÁL VYUŽÍT?

S těstovinami
Směs zahřejte s trochou passaty a přidejte k uvařeným těstovinám. Přihoďte nasekané kapary a chilli vločky.

S polentou
Připravte krémovou polentu, na závěr do ní vmíchejte trochu parmazánu a lžíci másla. Zeleninovou směs prohřejte a podávejte společně s polentou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Vývar s masovými kuličkami

Šišky se zelím a slaninou

Chili con carne s domácími pečenými fazolemi

Kuře v krémové omáčce

Přidat komentář