Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
5/5 Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4027 kcal
Bílkoviny 10 g
Sacharidy 939 g
Tuky 2 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Postup

1

Borůvky důkladně probereme a několikrát propereme v čisté vodě. Ovoce necháme okapat.

2

Borůvky dáme do hrnce a přidáme k nim nakrájené hrušky. Podlijeme trochou vody a dáme vařit. Za stálého míchání vaříme asi 5 minut.

3

Do borůvkového základu přimíchám Gelfix smíchaný se 2 lžícemi krupicového cukru.

4

Vaříme společně dalších 5 minut. Potom přidáme zbylý cukr a vaříme do zhoustnutí.

5

Uvařený, ještě horký džem naplníme do sterilizovaných sklenic, uzavřeme a otočíme dnem vzhůru. Necháme vychladnout.

Foto ilustrační, zdroj: PXhere.com

 
Autor: Marcela

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč