Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bramboráčky z trouby

Trochu jiné bramboráky...

Vydání: 2014/9
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 8 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
+ chladnutí
PT45M
Pečení 0:45
Chuťovka

Ingredience

    • 2 lžíce olivového oleje
    • 2 cibule, nakrájené nadrobno
    • 4 velké moučnaté brambory
    • 160 ml smetany na vaření
    • 2 lžíce nasekaného estragonu
    • 2 velká nebo 4 malá vejce o pokojové teplotě, žloutky a bílky zvlášť
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 40 g studeného másla, nakrájeného

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 200/180°C. V menší pánvi rozehřejte polovinu olivového oleje na středním ohni a za občasného promíchání opékejte cibuli 8–10 minut do pěkně zlaté barvy. Nechte vychladnout.

2 Brambory nastrouhejte nahrubo a pořádně pomačkejte tloučkem od hmoždíře apod. Nasypte je do čisté utěrky a vymačkejte z nich maximum tekutiny. V suché míse je ihned smíchejte s cibulí, smetanou, estragonem a žloutky, osolte a opepřete.

3 Bílky vyšlehejte do pevných špiček a opatrně zapracujte do bramborové směsi. Vnitřek 8 kroužků na tvarování hamburgerů či volských ok vytřete zbylým olejem. Plech vyložte pečicím papírem. Postavte na něj kroužky. Směs rovnoměrně rozdělte do kroužků. Poklaďte máslem, pečte 35 minut. Pak pomocí kleští odstraňte kroužky, bramboráčky nechte na plechu a pečte ještě 5–10 minut, až zezlátnou i boky.

NĚCO NAVÍC
Brambory bohužel ne vždy spolehlivě udrží vejce, než ztuhnou, proto máte-li k dispozici přiměřeně velké zapékací mističky, celokovový lívanečník či plechy s velkými mělkými prohlubněmi, upečte bramboráčky raději v nich.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pomalu pečené kuřecí paličky se zeleninou

Mandlovo-mrkvový chlebíček

Přidat komentář