Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bramboráky od Rýna
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 8
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1278 kcal
Bílkoviny 46 g
Sacharidy 208 g
Tuky 22 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Podávejte nasladko nebo jako přílohu k masu.

Suroviny

velké, moučné
oloupaná
vejce 2 ks
menší
sůl
tuk
na potírání, lze vynechat
lze nahradit brusinkovým kompotem
k podávání, lze vynechat

Postup

1

Troubu zahřejte na 175 °C. Brambory oloupejte a důkladně umyjte studenou vodou, osušte kuchyňským papírem nebo utěrkou. Nastrouhejte je najemno do mísy a k nim přistrouhejte cibuli. Promíchejte a do směsi důkladně zapracujte vejce. Lehce osolte a ještě jednou pořádně promíchejte.

2

Dva plechy vyložte pečicím papírem. Pak na ně po lžičce až lžíci dávejte těsto (nabírejte co nejméně tekutiny) a vytvarujte placičku. Pečte je v zahřáté troubě z každé strany cca 25 minut do zlatavo-hněda a křupava. Máte-li chuť, při obracení bramboráky z obou stran potřete tukem. Podávejte nasladko nebo jako přílohu k masu, dobře ladí s paprikou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/10

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč