Plněné bramborové knedlíky se zelím jsou lahůdka, které nikdy nedokážeme odolat. Oprášili jsme rakousko-uherskou klasiku a máme pro vás recept na skvělou náplň ze škvarků s cibulkou, petrželkou a majoránkou.
Suroviny
Postup
Brambory nastrouhejte najemno, přidejte mouku, semolinu, muškátový oříšek a sůl. Promíchejte a vypracujte kompaktní těsto.
Cibuli a škvarky nakrájejte nadrobno. Cibuli orestujte na sádle dozlatova, přidejte škvarky, česnek, petržel, majoránku a promíchejte. Směs přesuňte na alobal a vytvarujte do válečku, zabalte a dejte chladit (nebo krátce do mrazáku), tak se s náplní bude lépe pracovat. Poté ji nakrájejte na špalíčky a postupně každý zabalte do bramborového těsta. Knedlíky vařte ve vroucí osolené vodě 10-12 minut.
V pánvi rozehřejte sádlo a opečte na něm strouhanku dozlatova a dokřupava.
Na zelí nakrájejte slaninu a cibuli nadrobno. Orestujte společně na sádle, aby slanina pustila tuk a cibulka byla dosklovita. Přidejte vymačkané a pokrájené zelí, bobkový list, pepř a jalovec. Promíchejte a nechte zelí prohřát.
Knedlíky podávejte se zelím a strouhankou.