Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bramborový mousse, pečený ananas a javorové pekany
Bramborový mousse, pečený ananas a javorové pekany
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bramborový mousse, pečený ananas a javorové pekany

5/5 Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4559 kcal
Bílkoviny 45 g
Sacharidy 431 g
Tuky 281 g
Vláknina 78 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bramborový mousse s pečeným ananasem a javorovými pekany je neskutečně zábavný dezert, doslova z pár surovin, příprava je snadná a výsledek neuvěřitelně dobrý! Tahle sladká tečka ztělesňuje comfort food na úrovni michelinské restaurace.

Suroviny

Na bramborovou pěnu
oloupané
ghí
Na opékání
semínka vyškrábnutá
sůl
Na ananas
ananas 500 g
nakrájený na malé kostičky
yuzu 22 g
viz Něco navíc
semínka vyškrábnutá
Na ořechy
voda 50 g
kukuřičný sirup 20 g
pekanové ořechy 100 g
sůl

Postup

1

Brambory nakrájejte na malé kostičky a na přepuštěném másle zvolna opékejte dozlatova. Přidejte polovinu cukru, semínka vanilky i s luskem, zalijte smetanou, osolte a krátce provařte.

2

Vyjměte vanilkový lusk a směs rozmixujte a osolte. Vraťte do hrnce, přiveďte k varu a udržujte pod bodem varu.

3

Žloutky prošlehejte se zbylou polovinou cukru, aby se cukr rozpustil. Horkou smetanu přilévejte za stálého míchání ke žloutkové směsi. Pokud máte šlehačkovou lahev, směs do ní vlijte. V opačném případě dejte směs vychladit a před podáváním jemně našlehejte do konzistence jogurtu.

4

Ananas, cukru, yuzu a semínka z vanilkového lusku promíchejte, rozprostřete do menšího pekáčku, pečte cca hodinu při 160°C. Každých 15 minut promíchejte. 

5

Všechny ingredience na ořechy dejte do rendlíku a cca 20 minut zvolna vařte. Poté přesypte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě vyhřáté na 160°C dokřupava, cca 20 minut. Každých 6 minut promíchávejte.

6

Na dezertní talířek nebo do mističky servírujte ananas, na něj bramborovou pěnu a ozdobte pekanovými ořechy.

NĚCO NAVÍC
Citrus yuzu je v cukrařině hit, použít můžete nejen šťávu (koupíte ji v potřebách pro cukráře), ale i Yuzu Tea (yuzu.cz). V takovém případě ale uberte na cukru.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/1

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč