Tento salát je skvělý k opečené vinné klobáse.
Suroviny
brambory
500
g
vařené ve slupce, oloupané
zelí kysané
120
g
červené, pokrájené, okapané
jarní cibulka
2
ks
cibule
1
ks
menší
okurky nakládané
4
ks
střední
sůl
k dochucení
pepř
čerstvě mletý, k dochucení
na dochucení, možno nahradit horkou vodu s trochou octa
Postup
1
500 g brambor, vařených ve slupce a oloupaných, nakrájejte na kostičky. Smíchejte se 120 g (červeného) kysaného zelí, pokrájeného a okapaného, a 2 jarními cibulkami (či 1 menší cibulí) nasekanými najemno a kostičkami ze 4 středních nakládaných okurek. Osolte a okořeňte čerstvě mletým pepřem. Zvlhčete prohřátým nálevem z okurek či horkou vodou s trochou octa. Promíchejte. Může se jíst hned, i odleželý.