Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jednoduchý bramborový salát
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 23
Do hodiny Velmi snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4181 kcal
Bílkoviny 71 g
Sacharidy 412 g
Tuky 241 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Že bramborový salát patří pouze na vánoční stůl? S tím si troufáme nesouhlasit. Co třeba ho použít jako nátěrku na chlebíčky, základ pro ruské vejce nebo si ho dát jen tak s rohlíkem jako studenou večeři? Uznejte, že příležitostí k tomu, jak si pochutnat na tomto jednoduchém bramborovém salátu je víc než dost. A pokud na jeho přípravu potřebujete recept, zde nabízíme náš  osvědčený.

Suroviny

brambory 1,5 kg
lojovité, varný typ A
sůl
pepř
čerstvě mletý
mrkev 3 ks
velká
petržel 2 ks
navíc lák dle potřeby
možno nahradit malou cibulí, oloupaná
vejce 2 ks
uvařená natvrdo (nemusejí být)
majonéza 300 g
nebo podle chuti
hořčice plnotučná 1 ČL
mražený hrášek 100 g
povařený podle návodu, nebo 1 malá konzerva sterilovaného hrášku, okapaná

Postup

1

Brambory uvařte v osolené vodě doměkka, ale nesmějí se rozvařit; trvá to asi 20–30 minut od dosažení varu. Částečně zchladlé je oloupejte a nakrájejte na kostky

2

Očistěte mrkev a petržel a také je uvařte tak, aby zůstaly pevné. Nakrájejte na drobné kostičky. Potom nakrájejte nadrobno okurky a šalotku – snažte se, aby byly všechny kostičky stejně velké. Vejce, pokud je chcete použít, také nakrájejte na kostky.

3

Majonézu rozmíchejte s asi 6 lžícemi láku a s hořčicí. Na dno mísy rozprostřete čtvrtinu brambor, osolte je a opepřete, posypte čtvrtinou zbylých připravených nakrájených přísad a hrášku a polijte čtvrtinou ochucené majonézy. Postup opakujte do spotřebování přísad.

4

Pak opatrně podeberte rukama brambory naspodu mísy a vše krátce promíchejte. Ochutnejte, zda není potřeba salát dokyselit či dosolit, a uložte ho do chladu rozležet.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/4

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč