Že bramborový salát patří pouze na vánoční stůl? S tím si troufáme nesouhlasit. Co třeba ho použít jako nátěrku na chlebíčky, základ pro ruské vejce nebo si ho dát jen tak s rohlíkem jako studenou večeři? Uznejte, že příležitostí k tomu, jak si pochutnat na tomto jednoduchém bramborovém salátu je víc než dost. A pokud na jeho přípravu potřebujete recept, zde nabízíme náš osvědčený.
Suroviny
Postup
Brambory uvařte v osolené vodě doměkka, ale nesmějí se rozvařit; trvá to asi 20–30 minut od dosažení varu. Částečně zchladlé je oloupejte a nakrájejte na kostky
Očistěte mrkev a petržel a také je uvařte tak, aby zůstaly pevné. Nakrájejte na drobné kostičky. Potom nakrájejte nadrobno okurky a šalotku – snažte se, aby byly všechny kostičky stejně velké. Vejce, pokud je chcete použít, také nakrájejte na kostky.
Majonézu rozmíchejte s asi 6 lžícemi láku a s hořčicí. Na dno mísy rozprostřete čtvrtinu brambor, osolte je a opepřete, posypte čtvrtinou zbylých připravených nakrájených přísad a hrášku a polijte čtvrtinou ochucené majonézy. Postup opakujte do spotřebování přísad.
Pak opatrně podeberte rukama brambory naspodu mísy a vše krátce promíchejte. Ochutnejte, zda není potřeba salát dokyselit či dosolit, a uložte ho do chladu rozležet.