Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Brokolicové karbanátky & šťouchané brambory

„Stejně jako my – s láskou a poctivě –, vaří fůra jídelen, jen se o nich neví,“ říká Olga Süsová, ředitelka 10. školní jídelny Plzeň-Bory, od které máme tento recept.

Autor:
Hodnocení:
25 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4-6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT25M
Pečení 0:25
Chuťovka Česká

Ingredience

    • 600 g syrové brokolice
    • 4 vejce, žloutky a bílky zvlášť
    • 150 g měkkého tvarohu
    • 50 g strouhanky nebo podle potřeby
    • 1–2 stroužky česneku, drcené
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • špetka drceného kmínu
    • olej na potření + na plech

    NA BRAMBORY

    •  2 kg brambor, oloupaných a nakrájených na kostky
    •  2–3 lžíce oleje
    • 150 g cibule, nakrájené na kostičky

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 170 °C. Brokolici rozsekejte v robotu nadrobno, přidejte žloutky, měkký tvaroh, česnek, sůl, pepř (chcete-li) a drcený kmín, podle potřeby zahustěte strouhankou – přisypávejte ji postupně – a promíchejte. Z bílků ušlehejte sníh a jemně ho vmíchejte do brokolicové směsi.

Vlhkýma rukama vytvarujte karbanátky, dejte je na vymazaný plech, potřete olejem a pečte dozlatova asi 25 minut. V polovině pečení karbanátky obraťte.

3 Brambory uvařte v osolené vodě doměkka. Mezitím na oleji dozlatova osmažte cibulku. Vařené brambory rozšťouchejte, přidejte osmaženou cibulku a dosolte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zapečená ryba se zeleninou

Fazolová polévka

Přidat komentář