Nápad na vyřezaná jablka v koláči jsme zahlédli na blogu Neplecha na plechu. Moc nás baví! Buchtu můžete lehce obměnit a udělat ji třeba jako perník či s kakaem...
Suroviny
Postup
V míse prošlehejte vejce, jogurt, olej, cukr, citronovou kůru a šťávu a skořici, až se spojí. Do mísy prosejte mouku a kypřicí prášek a vmíchejte je do tekuté směsi. Pekáček vymažte olejem a vysypte moukou, vlijte do něj těsto a uhlaďte na stejnou výšku. Troubu předehřejte na 160 °C.
Jablka oloupejte, rozřízněte napůl a opatrně vykrojte jádřince. Pomocí nožíku vyřežte do jablek strašidelné obličeje. Pomoci si můžete i brčkem, kterým se dobře vytlačují oči. Vyřezané poloviny jablek naskládejte na těsto, ale nezatlačujte je dovnitř, aby při pečení příliš neklesly.
Vložte do trouby a pečte asi 40 minut, dokud nebude těsto propečené a špejle zapíchnutá do těsta nevyjde ven suchá.