Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.3/5 Počet hodnocení: 9
Do hodiny Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1356 kcal
Bílkoviny 57 g
Sacharidy 169 g
Tuky 43 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tato snadná verze klasické třešňovo-citronové bublaniny je výborná i s malinami, červeným rybízem nebo s ostružinami.

Suroviny

vypeckované
meruňkový džem 2 PL
třešňový či švestkový
nastrouhaná kůra a šťáva
vejce 3 ks
velká
mléko 450 ml
skořice ½ ČL
krystalový cukr 3 ČL
na poprášení

Postup

1

Předehřejte troubu na 190/170°C (horkovzdušná). Nízký pekáček nebo formu na pečení o objemu cca 1,3 litru lehce potřete olejem.

2

V hrnci za stálého míchání společně prohřejte třešně a marmeládu, až se marmeláda ve třešních rozpustí.

3

Pak ovocnou směs přendejte do pekáčku, posypte citronovou kůrou a zakapejte šťávou.

4

Důkladně prošlehejte mouku, vajíčka, mléko, skořici a cukr a vymíchejte hladké těsto.

 
5

Přelijte ho přes třešně do pekáčku, vložte do vyhřáté trouby a pečte 25–30 minut, až se těsto propeče a marmeláda jím začne probublávat.

 
6

Vyjměte z trouby, poprašte moučkovým cukrem a podávejte ještě horké.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč