Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Celozrnné špagety s rajčátky, citronem a petrželkou

Tenhle recept je nejlepší prázdninová volba; využijete v něm dokonale vyzrálá rajčata a máte navařeno za pár minut, takže můžete co nejdřív vyrazit k vodě.

Vydání: 2018/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT10M
Vaření 0:10
Těstoviny

Ingredience

    • 450 g celozrnných nebo pohankových špaget (můžete použít i obyčejné nebo linguine)
    • sůl
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 2–4 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
    • 400 g rajčátek na větvičce, podle velikosti rozpůlených nebo nakrájených na čtvrtky
    • 2 pořádné hrsti petrželky, nakrájené nahrubo
    • 2 hrsti bazalky, natrhané nahrubo
    • najemno nastrouhaná kůra a šťáva z 1,5 citronu (podle chuti) + další k podávání (nemusí být)
    • vločková sůl a čerstvě mletý pepř
    • panenský olivový olej k podávání

Příprava jídla

Špagety uvařte ve vroucí osolené vodě al dente podle návodu na obalu (asi 8 minut), sceďte (uchovejte 40 ml tekutiny). Mezitím opečte na oleji česnek skoro dozlatova (pozor, nespalte ho!).

2 Scezené špagety a uschovanou tekutinu vraťte do hrnce. Přidejte opečený česnek a ostatní přísady, podle chuti osolte a opepřete, promíchejte a ihned podávejte, pokropené panenským olivovým olejem. Podle chuti můžete přidat i citron na pokapání.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Do hodiny na stole

Přidat komentář