Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Česnekové kuře v mléčné omáčce po gruzínsku
Česnekové kuře v mléčné omáčce po gruzínsku
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Česnekové kuře v mléčné omáčce po gruzínsku

4.3/5 Počet hodnocení: 11
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1903 kcal
Bílkoviny 115 g
Sacharidy 15 g
Tuky 157 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle recept je jen dalším důkazem toho, že v jednoduchosti je krása a že pro skvělé jídlo nemusíte trávit v kuchyni věčnost.

Suroviny

sůl
svanetská sůl (viz Něco navíc)
pepř mletý
čerstvě mletý
slunečnicový olej 3 PL
lze nahradit olivovým
česnek 5 stroužků
bez klíčků
mléko 200 ml
plnotučné
voda 100 ml
petrželka 1 svazek
lístky nasekané
čerstvé, lze nahradit bramborovou kaší, k podávání

Postup

1

Rozpalte troubu na 180°C. Omyté a osušené maso z obou stran osolte svanetskou solí a opepřete podle chuti.

2

V nepřilnavé pánvi vhodné do trouby rozpalte na ohni olej a opečte na něm zprudka kuře kůží dolů dozlatova a dokřupava (trvá to cca 5–8 minut), pak maso obraťte a opékejte z druhé strany ještě dalších 3–5 minut.

3

Mezitím si připravte omáčku. Do vyšší nádoby vlijte ohřáté mléko se 100 ml vody, přidejte stroužky česneku, lehce osolte svanetskou solí a rozmixujte dohladka tyčovým mixérem.

4

Omáčku vlijte do pánve ke kuřeti, pánev vložte do předehřáté trouby a pečte asi 10–12 minut, aby se maso dopeklo u kosti.

5

Podávejte posypané nasekanou hladkolistou petrželkou s čerstvým pečivem nebo bramborovou kaší.

NĚCO NAVÍC
Na svanetskou sůl smíchejte 6 a 1/2 lžíce hrubé soli s kořením (2 lžíce mletého koriandru, 1 lžíce sušeného kopru, 1 lžíce pískavice modré, 1/2 lžíce mletého kmínu, 1 lžíce sušeného mletého měsíčku a 1 lžíce mleté papriky), promíchejte a přidejte 100 g utřeného česneku. Získáte skleničku soli i k dalšímu použití.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/3

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč