Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Česnekový vepřový řízek s bylinkovou krustičkou

Křehké a šťavnaté maso v trojobalu je už pěkných pár století v kurzu. A my máme tušení, že z módy jen tak nevyjde!

Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
+ odležení
PT12M
Smažení 0:12
Maso

Ingredience

    • 4 plátky vepřových kotlet s kostí
    • šťáva z 1 citronu
    • 4 stroužky česneku, drcené
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • hladká mouka na obalení
    • 2 vejce + cca 60ml mléka
    • cca 150 g japonské strouhanky panko jemně nasekané aromatické bylinky podle chuti (oregano, bazalka, šalvěj, tymián...) 
    • olej na smažení
     

Příprava jídla

1 Masa rozklepejte paličkou na rovnoměrnou tloušťku cca 1/2 cm. Potom ho potřete citronovou šťávou a drceným česnekem, osolte a opepřete, vložte do misky, zakryjte fólií a dejte alespoň na hodinu do lednice.

Pak dejte do jedné misky mouku, do druhé vejce prošlehaná s mlékem a do třetí strouhanku smíchanou s nasekanými bylinkami. Řízky obalujte v mouce, potom ve směsi vajec a mléka a nakonec ve strouhankové směsi, obal na maso přitlačte hřbetem prstů.

3 Obalené řízky smažte v pánvi ve vyšší vrstvě oleje 6 minut z každé strany dozlatova. Potom je nechte okapat na papírové utěrce.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kuřecí řízek se šalvějí a podmáslovými špeclemi

Hovězí křenový řízek s irskou kapustovo-bramborovou kaší

Telecí řízek s quinoou, bylinkovým máslem a celerovou remuládou

Kukuřičný kuřecí řízek se zelím a pastinákovými bramborami

Japonský vepřový řízek s kari omáčkou

Přidat komentář