Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept
Soutěž
s Philadelphia

Cheesecake á la peanut butter and jelly sandwich

Popis receptu: 

Pravý americký cheesecake ještě američtější - tento je vytvořen po vzoru klasiky peanut butter and jelly sandwich, což je jednoduše neodolatelná kombinace. A jak praví moudrá lžička: "Neexistuje nic, co by nespravila lžička arašídového másla!"

Autor: Julie Faltysová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 8 porcí
Doba přípravy: Do 20 minut

Ingredience

    krusta

    - 150 g máslových sušenek (já jsem použila Clubka)

    - 50 g arašídů

    - 70 g rozpuštěného másla (množství záleží na konkrétních sušenkách)

    krém

    - 250 g krémového sýra Philadelphia

    - 250 g arašídového másla

    - 50 g cukru krupice

    - 200 ml smetany ke šlehání

    + malá sklenička (200 ml) jahodového džemu 

    puntíky

    - 30 g arašídového másla 

    - 10 g másla

Příprava jídla

Krusta: Nejdříve rozdrtíme sušenky společně s arašídy. Poté vmícháme rozpuštěné máslo, vznikne nám tak základ cheesecaku, který vytlačíme do formy (o průměru 23 cm je dort nižší - viz fotka). Dáme do lednice.

Arašídové máslo: V mixéru drtíme arašídy tak dlouho, dokud se nezačne tvořit máslo (pro zjemnění přidáme 1 lžíci rostlinného oleje, 1 lžíci medu a špetku soli).

Krém: Ve stolním mixéru vyšleháme Philadelphii s cukrem a arašídovým máslem. Postupně vmícháme i předem vyšlehanou smetanu. Vyndáme základ z lednice, potřeme jahodovým džemem a navrstvíme krém. Dáme do lednice přes noc vychladit.

Dekorace: Cheesecake potřeme jahodovým džemem a buď jen postříkáme rozpuštěným arašídovým máslem, nebo poklademe puntíky. Puntíky vytvoříme tak, že rozpustíme arašídové máslo s máslem (poměr záleží na konzistenci arašídového másla), vznikne nám tak hmota, z které tvoříme zploštělé kuličky - puntíky.

A je to!

 

Komentáře

Obrazek uzivatele
Hurá do toho!

Přidat komentář