Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Citronové fazolky

Rychlá a snadná příprava, krásná barva i svěží chuť!

Vydání: 2018/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT10M
Vaření 0:10
Zelenina

Ingredience

    • 450 g fazolek, čerstvých nebo mražených
    • 3 lžíce másla
    • 1–2 stroužky česneku, nadrobno nakrájené
    • hrst vlašských ořechů, nasekaných nahrubo
    • menší hrst sušených brusinek
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • šťáva a kůra z 1 citronu

Příprava jídla

1 Fazolky krátce povařte ve vroucí vodě nebo v páře, aby změkly. Pak je slijte a zchlaďte ledovou vodou, aby si zachovaly barvu a křupavost.

2 Mezitím rozpusťte v pánvi máslo, přidejte česnek a nechte ho zesklovatět, vmíchejte ořechy a opražte je, přidejte brusinky a citronovou šťávu. Osolte a opepřete dle chuti. Nakonec vmíchejte fazolky a citronovou kůru. Podávejte.

K ČEMU SE HODÍ
Tyhle fazolky budou skvělé ke zvěřinovým medailonkům, ale i k prorostlému steaku z vepřové krkovice, ať už ho děláte na pánvi, nebo na grilu.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jáhly s bobem zahradním

Pečené brokolicové nočky

Přidat komentář