OBCHOD

Čočkovo-česneková polévka s octem a olivovým olejem

Zhruba takhle vypadá podle nás čočková polévka, kterou vaří italské mámy...

Vydání: 2014/1
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
2 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
Vaření 0:40
Polévka Italská

Ingredience

    • 450 g čočky s menšími zrnky (třeba typu puy nebo castelluccia)
    • 4 snítky čerstvého tymiánu nebo majoránky (nebo řecké majoránky)
    • 1 (čerstvý) bobkový list
    • 1 palice česneku, podélně rozpůlená a svrchu oloupaná
    • 1 lžička soli + na dochucení
    • 1/2 lžičky mletého pepře + na dochucení
    • 1 l zeleninového nebo drůbežího vývaru
    • 1 malý svazek hladkolisté petrželky, nasekaný
    • zhruba 6 lžic červeného vinného octa
    • zhruba 6 lžic extra panenského olivového oleje

Příprava jídla

1 Do velkého hrnce vsypte čočku, bylinky, bobkový list, česnek, sůl a pepř, přilijte litr vody a vývar podle své volby a přiveďte k varu. Částečně přiklopte a vařte čočku doměkka. Trvá to zhruba půl hodiny.

2 Vyjměte česnek a vymačkejte stroužky ze slupek zpátky do hrnce. Vyjměte bobkový list (můžete ho uschovat na ozdobu) a tymiánové stonky, potom vmíchejte hladkolistou petrželku a podle chuti dosolte a dopepřete. Podávejte s octem a olivovým olejem. Ať si jich každý přidá do polévky podle chuti.
 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Cizrna v rajčatové omáčce s vejci v trojobalu

Hrachovo-bramborová kaše podle Viléma Vrabce

Krůtí prsa s fazolemi a quinoou

Rýžovo-čočkový salát s červenou řepou

Polévka ze žlutého hrachu s mrkví

Zamilujte si luštěniny! 6 receptů pro všední den

Zamilujte si luštěniny

reklama

Přidat komentář