Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Čokoládová polévka

Tahle polévka je fakt hustá. A to doslova a do písmene. Jí se hned po uvaření, ještě horká, a nejlepší je s vanilkovou nebo kokosovou zmrzlinou, čerstvým ovocem a s cukrářskými piškoty. 

Vydání: 2016/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT5M
Vaření 0:05
Polévka

Ingredience

    • 150ml smetany ke šlehání
    • 200g tmavé čokolády (50–70%)
    • 100ml silné dobré kávy 
    • 2–4 lžíce brandy nebo koňaku 
    • ovoce podle sezony a chuti (jahody, banán, hroznové víno) a zmrzlina k podávání 

Příprava jídla

1 V hrnci zahřejte smetanu k varu. Mezitím nakrájejte čokoládu na malé kousky a připravte kávu. Jakmile začne smetana vřít, vypněte plamen a vsypte čokoládu a vlijte kávu. Míchejte dohladka a nakonec přilijte podle chuti brandy.

2 Podávejte s kopečkem zmrzliny a čerstvým ovocem. Polévka je opravdu vydatná, takže vám jí bude stačit oproti klasické porci jenom trochu. 

Nahlásit chybu v receptu
reklama

Přidat komentář