Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čokoládový cheesecake s lískovými oříšky

Čokoládový cheesecake s lískovými oříšky

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Pro zkušené

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5780 kcal
Bílkoviny 100 g
Sacharidy 438 g
Tuky 385 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Korpus
čokoládové sušenky 250 g
lískové oříšky 100 g
Krém
ricotta 1 kelímek
čokoládový krém 100 g
Poleva
čokoládový krém 2 PL
Na ozdobu
lískové oříšky
čokoládové tyčinky

Postup

1

Nejprve rozmixujeme sušenky, smícháme je s rozpuštěnou čokoládou, máslem, opraženými a nasekanými lískovými oříšky. Sušenkový základ napěchujeme na dno kulaté formy o průměru 24 cm a necháme hodinu ztuhnout v lednici.

2

Na krém nejdříve vyšleháme dohromady Philadelphii a ricottu. Poté za stálého šlehání přidáváme rozpuštěnou čokoládu a nutellu. Krém dáme na sušenkový základ a necháme opět ztuhnout v lednici. Trochu krému si necháme stranou na dozdobení. 

3

Připravíme si čokoládovou polevu: ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, nutellu, smetanu a máslo. Rozmícháme do lesklé, hladké polevy a nalejeme na cheesecake. Dozdobíme odloženým krémem, opraženými a nasekanými lískovými oříšky a čokoládovými pralinkami (já jsem použila Ferrero rocher). Necháme ztuhnout nejlépe přes noc v lednici.

Apetit magazín