Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept
Soutěž
o dort na obálku

Čokoládový dort k 15. narozeninám Apetitu

Popis receptu: 

Tento čokoládový dort je u nás v rodině velice oblíbený. Díky kvalitní čokoládě si pochutnáte na skvělém krému, ve spojení s vláčným korpusem a kupou ovoce se jistě stane oblíbený i u vás.

Autor: Marie Lipertová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 12
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    Korpus:

    170g hladké mouky

    250g cukru krupice

    8 vajíček

    80g kakaa

    50g másla

    1 1/2 lžičky přášku do pečiva

    špetka soli

     

    Čokoládový krém:

    250g čokolády

    300ml smetany ke šlehání

    250g tvarohu

    500g mascarpone

    1 lžička vanilkového extraktu

    cukr dle chuti

    200g oblíbeného ovoce

Příprava jídla

Příprava korpusu:

Formu průměru 23 cm vyložíme pečícím papírem.

Máslo si rozpustíme a necháme vychladnout.

Troubu předehřejeme na 170 °C.

Vajíčka šlaháme s cukrem a solí do světlé husté pěny, trvá to cca 10 minut.

Mouku smícháme s kakaem a přáškem po pečiva.

Do vyšlehané pěny stěrkou lehce vmícháme moučnou směs, poté přilijeme rozpuštěné máslo a opět lehce vmícháme.

Nalijeme do formy a pečeme přibližne 45-50 minut.

Krém:

Necháme si rozpustit čokoládu, aby nám lehce vychladla.

Vyšleháme si mascarpone, tvaroh, šlehačku, cukr a vanilku do tuhého krému.

Přiléváme ještě lehce teplou čokoládu a šleháme, než se čokoláda rozpustí.

Vychladlý korpus rozkrojime, každé patro promažeme krémem a pokryjeme ovocem, nakonec obtáhneme strany a dáme chladit.

Po půl hodině chlazení obtahneme znovu strany dortu a uděláme špachtlí vlnovky.

Pak už jen dort ozdobíme a je hotovo.

Ať se podaří, dobrou chuť :)

 

 

Přidat komentář