Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Cuketová buchta s polevou

Jednoduchá cuketová buchta, díky které hravě spotřebujete úrodu a dostanete (nejen) do dětí zeleninu. Je rychlá, skvělá, vláčná, a to i bez polevy!

Vydání: 2018/10
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 1 plech
Doba přípravy: Do 10 minut
PT40M
Pečení 0:40
Koláč

Ingredience

    NA TĚSTO

    • 3 vejce
    • 350 g krupicového cukru
    • 10 lžic oleje
    • 350 g cukety, nastrouhané najemno
    • 350 g hladké pšeničné celozrnné mouky
    • 1 kypřicí prášek do pečiva
    • 250 ml mléka

    NA POLEVU

    • 50 g másla
    • 50 g krupicového cukru
    • 2 lžíce kakaa holandského typu
    • nastrouhaný kokos na posypání

Příprava jídla

1 Vejce s cukrem vyšlehejte do pěny, poté vmíchejte olej, cuketu, mouku, kypřicí prášek do pečiva a mléko. Těsto vlijte na plech vyložený pečicím papírem nebo vymazaný olejem a vysypaný moukou a dejte péct do trouby vyhřáté na 180°C zhruba na 30-40 minut.

2 Na polevu rozpusťte máslo, vmíchejte do něj kakao, cukr a polevou potřete upečený koláč. Nakonec posypte kokosem.

Recept je převzatý z knihy Domácí pekař.
Autorka: Klára Hadašová
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Linecká bábovka s ořechovou náplní

Dýňový koláč

Buchta s karamelovo-ořechovou glazurou

Olejové koláče

Přidat komentář