Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Cuketová polévka s rukolou & toustíky s kozím sýrem

Kombinace cukety a rukoly je neobvyklá, ale moc dobrá. Když ještě přikousnete toustík s kozím sýrem, budete lapeni! 

Vydání: 2016/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT25M
Vaření 0:25
Polévka

Ingredience

    • 1 cibule, nakrájená nadrobno
    • 1 lžíce olivového oleje nebo másla
    • 1 střední moučná brambora (varný typ C), oloupaná a nakrájená na kostičky
    • 4 střední cukety, nakrájené na kostičky nebo nastrouhané nahrubo
    • 100g rukoly, nakrájené nahrubo + navíc na ozdobení
    • 850ml zeleninového vývaru
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • panenský olivový olej na pokapání
    • 8 tenkých plátků bagety
    • 150g čerstvého kozího sýra 

Příprava jídla

1 Na oleji nebo másle zvolna opékejte cibuli 5–10 minut, až změkne. Přidejte bramboru a opékejte dalších 5 minut. Pak přidejte cuketu, potom rukolu a nakonec vlijte vývar. Osolte a opepřete.

2 Přiveďte k varu a vařte 5 minut, až cukety změknou. Tyčovým mixérem rozmixujte dohladka.

3 Polévku podávejte pokapanou panenským olivovým olejem a posypanou rukolou a pepřem. Doplňte opečenými plátky bagety s kozím sýrem. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Blesková musaka

Losos s kuskusem a koprovým dipem

Burgery à la salát Caesar

Vegetariánská čočka s tahini

reklama

Přidat komentář