Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Dýňový pilaf s houbami a gorgonzolou

Pilaf je hvězda blízkovýchodní kuchyně – když v něm nahradíte maso dýní a houbami, stanete se v kuchyni hvězdou i vy! 

Vydání: 2017/1
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT50M
Vaření 0:50
Zelenina

Ingredience

    • 1 lžíce rostlinného oleje
    • 1 velká cibule, překrojená na půl a pak na plátky
    • 3 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
    • 200g kostek máslové dýně
    • 140g malých krémových (hnědých) žampionů
    • 125g rýže natural
    • 700ml zeleninového vývaru
    • 10 plátků sušených hub, nakrájených nadrobno
    • 2 lžičky nasekané čerstvé šalvěje
    • malý svazek hladkolisté petrželky, stonky a lístky zvlášť
    • 40g gorgonzoly nebo jiného sýra s modrou plísní, rozdrobené 

Příprava jídla

1 V pánvi na oleji opékejte cibuli a česnek asi 4 minuty dosklovita. Přidejte dýni, houby a míchejte pár dalších minut. Vmíchejte rýži a zalijte vývarem. Promíchejte a přidejte sušené houby, šalvěj a nasekané petrželkové stonky. Přiklopte a na mírném plameni duste 35–40 minut, až bude rýže měkká. Pokud se tekutina vyvaří a rýže ještě není měkká, přilijte trochu vody. Pokud je naopak tekutiny příliš, na posledních 5–10 minut odklopte. Podle chuti osolte a opepřete a vypněte.

2 Přimíchejte nasekané lístky petrželky a sýr a nechte ještě 5 minut stát, než budete podávat. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Linguine s ricottou, fenyklem, citronem a chilli

Kuře z Normandie

Polévka s uzeným kolenem

Pečené brambory à la pizza

40 receptů bez masa nejen pro vegetariány

Inspirace do kuchyně: rýže 30x a stále jinak!

Přidat komentář