Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Fazolová polévka

Hustá a krémová, a přitom bez jíšky. Takhle vaří fazolovku ve školní jídelně ZŠ a MŠ Tusarova, která se pyšní titulem Jídelna snů.

Vydání: 2014/9
Autor:
Hodnocení:
11 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6-8 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT1H30M
Vaření 1:30
Polévka Česká

Ingredience

    • 200 g velkých bílých fazolí, namočených přes noc
    • 50 ml olivového oleje
    • 100 g cibule, nadrobno
    • 2 stroužky česneku, na plátky 
    • 100 g mrkve, na kostičky
    • 100 g celeru, na kostičky
    • 1,5–2 l zeleninového vývaru 
    • 400g konzerva loupaných rajčat 
    • 1–2 bobkové listy
    • sůl
    • hrst hladkolisté petrželky, nasekané

Příprava jídla

1 Namočené fazole uvařte v 1,5 litru vody doměkka, trvá to asi hodinu i déle (vody dejte raději víc – nedolévejte studenou vodou).

2 Mezitím ve větším hrnci na olivovém oleji orestujte dozlatova všechnu nakrájenou zeleninu, zalijte ji vývarem a pak do hrnce přidejte rajčata (můžete je propasírovat přes síto), vhoďte bobkové listy a nechte vařit na mírném plameni, až bude zelenina měkká.

Polovinu uvařených fazolí vyjměte, rozmixujte na hladkou kaši, přidejte je do hrnce s polévkou a promíchejte. Nakonec přidejte druhou polovinu vařených fazolí v celku, dosolte a posypte nasekanou petrželkou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Brokolicové karbanátky & šťouchané brambory

Zapečená ryba se zeleninou

Komentáře

Obrazek uzivatele
takové polévky mám moc ráda, určitě brzy vyzkouším. Zeleninový vývar nevařím, zvykla jsem si Knorr bohaté bujony, jsou bez glutamátu, barviv a konzervantů, dodají polévce "silnější" chuť - tak 2 kelímky přidám, jinak se budu držet postupu a rozpisu surovin. Už se těším.

Přidat komentář