Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Florentinské cukroví

Všechny chutě Vánoc v jediném kousku cukroví

Vydání: 2013/12
Autor:
Hodnocení:
64 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na cca 2 plechy
Doba přípravy: Do 30 minut
+ na odležení
PT18M
Pečení 0:18
Cukroví Česká

Ingredience

    • 300 g polohrubé mouky
    • 1 lžička prášku do pečiva
    • 100 g krupicového cukru
    • 2 lžíce vanilkového cukru
    • 2 vejce
    • 150 g studeného másla

    NÁPLŇ

    • 50 g másla
    • 100 g krupicového cukru
    • 2 lžíce vanilkového cukru
    • 2 lžíce medu
    • 125 ml smetany ke šlehání (33%) 
    • 100 g mandlových lupínků
    • 100 g sekaných lískových oříšků 
    • 50 g nakrájených rozinek

Příprava jídla

1 Na vál prosejte mouku s práškem do pečiva, přidejte oba cukry a vejce. Vymíchejte v hustou hmotu a do ní rychle zapracujte máslo. Těsto dejte odležet do chladu.

2 Mezitím si připravte náplň. Máslo s oběma cukry a medem zahřívejte tak dlouho, až je směs lehce nahnědlá. Přilijte smetanu ke šlehání a míchejte až do rozpuštění zkaramelizovaného cukru. Poté přidejte všechny ostatní ingredience a za stálého míchání vařte tak dlouho, až se hmota spojí. Nechte vychladnout. Troubu předehřejte na 200 °C.

3 Mezitím z těsta vyválejte plát asi 3 mm silný a vykrájejte hvězdičky nebo kytičky. Pečte 6–8 minut, pak na předpečené cukroví rozdělte náplň a dopečte na 175 °C ještě 8–10 minut.

NĚCO NAVÍC

  • Po vychladnutí můžete florentinky postříkat tmavou čokoládovou polevou.
  • Tento recept nám prozradila Hanka Šemíková ze Simply Good.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Linecká kolečka

Babiččiny trojhránky

Dvoubarevné pracny

Makovo-kokosový šnek a kuličky

Karamelové košíčky

Čokoládové dortíčky

7 druhů cukroví podle cukrářů

40x vánoční cukroví

34 úžasných vánočních sladkostí

reklama

Komentáře

Obrazek uzivatele
Chutove je cukrovi vyborne, ale napln se mi uplne roztekla. Jak tomu zabranit?
Obrazek uzivatele
Ja uz jsem toto cukrovi pekla asi trikrat a podle me zkusenosti se napln neroztece, pokud ji v troube spolu s cukrovim nechate trochu kratsi dobu nez je uvedene v receptu. Zalezi to na vasi troube. Muze to byt 6 nebo 7 minut anebo i min. Pri peceni cukrovi kontrolujte a jakmile jsou hvezdicky trochu nazlatle, uz je vyndavujte z trouby.

Přidat komentář