Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Galetky se špenátem a vejcem

Galetka je palačinka z pohankové mouky. Stejně jako sladkou palačinku i slanou variantu můžete naplnit čímkoli, co máte rádi. 

Vydání: 2013/11
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 12 galetek
Doba přípravy: Do hodiny
+ odležení těsta alespoň 2 hodiny
P

Ingredience

    • 250 g hladké pohankové mouky
    • 30 g hladké mouky
    • 2 lžičky mořské soli
    • 1 vejce
    • olej nebo sádlo na opékání

    NA NÁPLŇ

    • 400g listového špenátu
    • 200g sýra s modrou plísní
    • 12 vajec
    • barevný pepř, drcený, k podávání 

Příprava jídla

V míse promíchejte obě mouky, sůl, vejce a postupně zapracujte 500ml studené vody. Těsto nechte minimálně 2 hodiny odležet.

Opět promíchejte, rozpalte velkou pánev, potřete ji tukem a naběračku těsta rozlijte po celé pánvi tak, aby byla palačinka co nejtenčí. Jakmile začnou zlátnout okraje, otočte ji a opečte i z druhé strany. Ze zbylého těsta postupně připravte další galetky.

Listy špenátu vhoďte do vroucí vody, nechte zavadnout, slijte a propláchněte studenou vodou. Vyždímejte přebytečnou tekutinu a špenát překrájejte. Na pánvi potřené tukem opečte postupně rozklepnutá vejce.

Na palačinky rozdělte špenát, posypte rozdrobeným sýrem a na střed položte sázené vejce, osolte. Okraje palačinky ohněte směrem do středu jako čtverec, ale střed s vejcem nechte volný. Posypte drceným pepřem.

NĚCO NAVÍC

Špenát a modrý sýr příště nahraďte pokrájenou šunkou od kosti nebo různými druhy sýra a zeleniny. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Mořský vlk pečený v soli

Ratatouille

Kančí na víně se švestkami a hrozny

Sýrové fondue

30 špenátových receptů

Přidat komentář