Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Gratinované cappelletti

Výborný tip na prázdninový rodinný oběd – kapusta dodá vitaminy, klobáska sytost a sýr lahodnou krustičku. 

Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Pečení 0:20
Těstoviny

Ingredience

    • 1 lžíce másla + na zapékání
    • 1 cibule, nakrájená nadrobno
    • 150g čerstvé klobásy, zbavené střívka
    • 300g kapusty, nakrájené na nudličky
    • 320g cappelletti nebo jiných krátkých těstovin
    • 150g sýra fontina či gouda, na kostičky
    • 2 lžíce strouhaného parmazánu 

Příprava jídla

1 Těstoviny uvařte podle návodu na obalu al dente. Na másle zpěňte cibuli. Přidejte rozdrobenou čerstvou klobásu a opékejte 3 minuty. Vmíchejte kapustu, sběračku vroucí vody a duste přiklopené 10 minut.

2 Troubu rozehřejte na 200°C. Uvařené těstoviny promíchejte s fontinou či goudou a lžící parmazánu a opepřete. Dejte do máslem vytřené zapékací nádoby, posypte lžící parmazánu, poklaďte máslem a zapékejte 15–20 minut.

NĚCO NAVÍC

Čerstvé klobásy koupíte v supermarketu během grilovací sezony. Nejlepšíjsou ale italské klobásky salsiccia, které dostanete v italských lahůdkářstvích. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

18x originální těstoviny

Přidat komentář