Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.7/5 Počet hodnocení: 15
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2450 kcal
Bílkoviny 128 g
Sacharidy 187 g
Tuky 136 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Výborný tip na prázdninový rodinný oběd – kapusta dodá vitaminy, klobáska sytost a sýr lahodnou krustičku. 

Suroviny

+ navíc na zapékání
nakrájená nadrobno
zbavená střívka
kapusta 300 g
na nudličky
těstoviny 320 g
cappelletti nebo jiné krátké těstoviny
gouda 150 g
nebo sýr fontina
strouhaný

Postup

1

Těstoviny uvařte podle návodu na obalu al dente. Na másle zpěňte cibuli. Přidejte rozdrobenou čerstvou klobásu a opékejte 3 minuty. Vmíchejte kapustu, sběračku vroucí vody a duste přiklopené 10 minut.

2

Troubu rozehřejte na 200°C. Uvařené těstoviny promíchejte s fontinou či goudou a lžící parmazánu a opepřete. Dejte do máslem vytřené zapékací nádoby, posypte lžící parmazánu, poklaďte máslem a zapékejte 15–20 minut.

NĚCO NAVÍC
Čerstvé klobásy koupíte v supermarketu během grilovací sezony. Nejlepšíjsou ale italské klobásky salsiccia, které dostanete v italských lahůdkářstvích. 

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/7

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč