Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Grilované batáty

Megachipsy! Můžete je podávat jako přílohu i teplý salát nebo jenom tak či k pivu a vínu. Dají se tak grilovat i obyčejné, mírně předvařené, brambory. Jen nebudou mít tak jásavou barvu.

 

Vydání: 2017/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4–6 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
PT15M
Zelenina

Ingredience

    • 1 kg batátů (sladkých brambor), nakrájených na podélné plátky
    • 4 lžíce olivového oleje
    • mořská hrubá sůl

    NA DRESINK

    • hrst jemně nasekaných lístků
    • čerstvého koriandru
    • 1 lžička jemně nastrouhané limetové nebo citronové kůry
    • 2 lžíce limetové nebo citronové šťávy nebo podle chuti
    • 4 lžíce olivového oleje

Příprava jídla

1 Nakrájené batáty (máte-li pochybnosti, zda se opravdu ugrilují, můžete plátky 5 minut povařit v osolené vodě) promíchejte v misce s olejem a se solí. Všechny přísady na dresink smíchejte.

2 Na rozpáleném grilu opékejte plátky batátu doměkka – bude to trvat asi 4–6 minut z každé strany. Podávejte je s připraveným dresinkem a hrubou solí, na případné dochucení.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Grilovaný pstruh s máslem a bylinkami

Krkovička v pivu

Grilované vepřové kolínko na asijský způsob

Uzený rostbíf

Salát s grilovaným melounem

Grilovaný naan s bylinkami a sýrem

Tacos s kuřecími špízky a grilovanou zeleninou

Grilované plněné papriky

Přidat komentář