Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Gulášová polévka

Přesnídávková hospodská klasika

Vydání: 2014/1
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4-6 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
PT40M
Vaření 0:40
Polévka Česká

Ingredience

    • 300 g předního hovězího (hrudí nebo krk)
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 lžíce sádla
    • 1 cibule, nakrájená nadrobno
    • 1 lžička drceného kmínu
    • 2 lžíce hladké mouky
    • 3 stroužky česneku, drceného
    • 2 lžíce mleté sladké papriky
    • 1/4 lžičky pálivé papriky
    • 1,2 l hovězího vývaru
    • 1 lžička sušené majoránky + na ozdobu
    • 2 střední brambory, nakrájené na kostky

Příprava jídla

1 Maso nakrájejte na kostičky (zhruba o velikosti 5 x 5 mm), osolte a opepřete. Na sádle opékejte cibuli asi 6 minut dozlatova. Přidejte kmín a maso a opékejte 10–15 minut, dokud se neodpaří všechna šťáva, kterou maso pustilo. Míchejte ještě 2 minuty, aby se maso opeklo, a pak zaprašte moukou. Orestujte ji, až zpění a zrůžoví. Přidejte česnek, sladkou i pálivou papriku, zamíchejte a zalijte vývarem.

2 Prošlehejte, aby se jíška z mouky rozpustila, a přiveďte k varu. Stáhněte plamen a nechte táhnout 25 minut či doměkka. Po 10 minutách varu přidejte rozemnutou majoránku a brambory a uvařte doměkka. Polévku podle chuti osolte a opepřete a ozdobte majoránkou.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Vaškův guláš z trouby

Hovězí pečeně s hořčično-křenovou šťávou

Přidat komentář