Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Houby na slanině s kozím sýrem

Po focení v redakci zmizelo půl obsahu pánve dřív, než se v jiném hrnci dovařily těstoviny. Ale díky tomu jsme zjistili, že s chlebem jsou tyhle houby nejlepší! 

Vydání: 2015/10
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT10M
Opékání 0:10
Těstoviny

Ingredience

    • 1 lžíce másla
    • 50g anglické slaniny, nakrájené na nudličky + plátky na ozdobení
    • 2 stroužky česneku, na tenké plátky
    • 400g směsi lesních hub, nakrájených
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • hrst hladkolisté petrželky + na ozdobení
    • 100g čerstvého kozího sýra
    • těstoviny (nejlépe domácí a čerstvé), halušky nebo chleba k podávání 

Příprava jídla

1 V pánvi na másle opékejte slaninu nakrájenou na nudličky asi 5 minut dozlatova. Přidejte česnek, míchejte 20 sekund a přisypte houby. Osolte a opepřete a opékejte 3–4 minuty, aby houby zůstaly ještě pevné. Vmíchejte petrželku a stáhněte z ohně. Promíchejte s vařenými těstovinami a posypte rozdrobeným kozím sýrem. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Myslivecká pečeně

Kmínový koláč plněný blaťáckým zlatem a cibulí

Tvarohový koláč s mákem

Křenové bramboráky s křenovou smetanou

Kuře na pivě

Podmáslový řízek s jablkovým salátem

Přidat komentář