Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2015/10

Svíčková, ta pravá, jediná, a moje... Anebo taky vaše, a úplně jiná! Na náš národní poklad jeden jediný správný recept neexistuje. Oslovili jsme proto tři odborníky a získali jsme od nich recepty na svíčkovou klasickou, moderní, a dokonce i v italském stylu.

Bramborové těsto je tradiční, jednoduché a tak univerzální! Z jednoho a téhož těsta připravíte knedlíky, šišky, placičky i dezerty a sladká jídla, na které je naše národní kuchyně právě pyšná.

Ochutnejte hvězdy podzimu! Jablka, hrušky, ořechy a kaštany – to jsou poklady říjnové kuchyně. V našich receptech vás znovu překvapí a uchvátí.

Upoutávky z Apetitu

České suroviny

10 receptů z národních pokladů. Zdánlivě obyčejné přísady a potraviny typické pro českou kuchyni umí být neobyčejně dobré.

Husté polévky, ve kterých stojí lžíce

Fungují jako samostatné jídlo, postaví vás na nohy a zahřejí na těle i na duši.

Recepty z vydání

Noky se šunkou, špenátem a parmazánem

Snadných a rychlých receptů, navíc z ingrediencí, které máte běžně doma, není nikdy dost. Další nápady na jídla, která...

Kapr na hořčici s bramborovým salátem

Společně s Radkem Šubrtem vás přesvědčíme, že ikonická ryba českých Vánoc si zaslouží častější...

Choucroute s kaprem, klobáskou a pancettou

Název téhle alsaské speciality (čtěte šukrut) je francouzskou zkomoleninou německého sauerkraut neboli kysané...

Kuřecí vývar s bylinkovým svítkem

Spoutejte všechnu sílu bylinek do malého svazečku s poetickým názvem bouquet garni, který dodá polévkám,...

Zelenina pečená v troubě

Ratatouille, slavný zeleninový pokrm s olivovým olejem a s provensálskými bylinkami máme nejradši pečený na...

Losos v papilotě

Pečení v papírovém balíčku, tedy v papilotě, má samá pozitiva – je zdravé, neušpiníte při něm...

Srnčí ragú na víně

Na zvěřinu patří divoké koření. My jsme srnčí ragú zvýraznili kytičkou bylin, která s tímhle hutným...

Kulajda s vejcem

Kulajda je neodolatelná už na pohled! Sytá, jemná, tradiční, vyladěná do posledního detailu... Prostě přesně taková,...

Gulášová polévka z líček

Klasika všech klasik! Ale místo obligátního předního masa jsme do ní tentokrát dali líčka, která jsou po...

Hovězí vývar s játrovými knedlíčky a nudlemi

Poctivý vývar přivedou k dokonalosti jedině domácí nudle a luxusní játrové knedlíčky. Když zvládnete tohle, můžete se...

Hrachová polévka s opečenou slaninou a houstičkami

Jemný krém s voňavou slaninou a krupavými houstičkami vás příjemně zahřeje a zasytí.

Kapustová polévka s klobásou

Tahle polévka s přehledem vydá i za hlavní jídlo a zahřeje na těle i na duši.

Rajská polévka s tvarohovými nočky

Báječná pikantní polévka vylepšená vínem a jemnými nočky může úspěšně nahradit tu, která se ve vaší...

Klasická svíčková omáčka podle autorky kuchařek

Jitka Rákosníková vyzkoušela desítky receptů, desítky svíčkových ochutnala. Ta její je klasická a vyladěná k...

Svíčková espuma & pečený karlovarský knedlík podle šéfkuchaře

Ačkoli v Avantgarde vaří šéfkuchař Jan Kvasnička světovou kuchyni, ta česká zůstala jeho srdeční...

Svíčková po italsku s tyrolským knedlíkem

Italského šéfkuchaře Emanuela Ridiho známe hlavně díky pořadu S Italem v kuchyni. Právě v něm připravil pro...

Základní bramborové těsto

Je tradiční, jednoduché a tak univerzální! Z jednoho a téhož bramborového těsta připravíte knedlíky,...

Povidlové taštičky sypané perníkem & tvarohový krém

Bramborové těsto není tak jemné jako klasické taštičkové, ale s povidly výborně ladí.

Švestkové bramborové knedlíky s marcipánem

Po ochutnání zjistíte, že marcipán uvnitř každé švestky je to, co vám dodnes v knedlících chybělo. A...

Bramborové koblížky s dušenými jablky

U bramborových koblížků nehrozí, že nasají tuk ze smažení.

Šneci s ořechy a rumovou polevou

Dokonalá sladkost k odpolední kávě! Šneci z bramborového těsta vydrží dlouho vláční, ale než to stačíte ověřit,...

Myslivecká pečeně

Nevíme, proč se jí říká myslivecká, když v ní nejsou houby ani jalovec, ale recept na ni jsme objevili hned v...

Kmínový koláč plněný blaťáckým zlatem a cibulí

Naše odpověď na francouzský quiche – chuť domova jí dodává kmín a také ryze český sýr...

Tvarohový koláč s mákem

V redakci se rozhořela diskuse, jak sladký by měl být. Někdo by doslazoval, někdo naopak ocenil nepřeslazenou...

Křenové bramboráky s křenovou smetanou

Křenu není nikdy dost, proto jsme nakládaný smetanový zahrnuli do bramborákového těsta a čerstvě strouhaný...

Kuře na pivě

Zapíjejte stejným pivem, jaké jste použili při vaření (např. Krušovice Pšenice). Snad vám ještě po hodině...

Houby na slanině s kozím sýrem

Po focení v redakci zmizelo půl obsahu pánve dřív, než se v jiném hrnci dovařily těstoviny. Ale díky tomu...

Podmáslový řízek s jablkovým salátem

Nedělní oběd jako dělaný. Těm, kdo se neobejdou bez brambor, je samozřejmě dopřejte.

Zelný závin s uzeným masem

Asi nejklasičtější ze všech slaných náplní do závinu... Se zelím a uzeným rozhodně nešlápnete vedle!

Řepový závin s kozím sýrem

Řepa, kozí sýr a vlašské prostě patří k sobě! Možná tahle kombinace působí trochu "odvážně", ale až ochutnáte...

Závin s bylinkovými bramborami

Brambory si se smetanou a bylinkami skvěle padnou do noty nejen ve formě přílohy. Zkuste jimi pro změnu naplnit závin!

Dýňový závin s grilovaným kuřetem

Tenhle veskrze podzimní závin nás v redakci naprosto nadchnul! Křupavá semínka na povrchu mu dodávají závěrečný šmrnc.

Závin s uzeným pstruhem a estragonem

Závin nemusí být nutně jablkový! Zkuste ho upéct tentokrát se slanou náplní, třeba s neobvyklou z uzeného pstruha a...

Houbový závin s vejcem

Smaženice v těstě si vás okamžitě získá!

Sorbet z pečených jablek se skořicí

Letos v létě byly v kurzu zmrzliny neotřelých příchutí a my už víme, co bude hitem podzimu – sorbet,...

Přidat komentář