Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Hrachovo-bramborová kaše podle Viléma Vrabce

Mistrovská příloha

Vydání: 2014/1
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
8 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření 2:30
Maso Česká

Ingredience

    • 80 g hrachu, přebraného a den předem namočeného + 1 lžíce majoránky
    • 25 g másla + 70 ml mléka
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1/2 stroužku česneku, utřeného
    • 150 g bramborové kaše (cca 120 g brambor + mléko)

    K PODÁVÁNÍ

    • 20 g másla
    • 8 šalotek, nakrájených nadrobno
    • 10 čerstvých snítek tymiánu
    • 4 uzené kotlety glazované podle návodu v Tipech & tricích

Příprava jídla

1 Hrách uvařte s majoránkou doměkka, může to trvat 2–3 hodiny. Sceďte a umelte, nahrubo rozmixujte či prolisujte do kastrolu, přidejte máslo, mléko, sůl, pepř a česnek podle chuti, na mírném plameni dobře vymíchejte. Pak vmíchejte bramborovou kaši.

2 V rendlíku či pánvi rozehřejte máslo, vsypte šalotky a za častého míchání je opékejte 8–10 minut dozlatohněda. Před podáváním vmíchejte lístky tymiánu. Kaši podávejte se šalotkami a glazovaným uzeným masem.

TIPY & TRIKY

Uzené kotlety (můžete ale použít i plátky uzené krkovice) potřete 2 lžícemi medu smíchanými s 1 lžící vinného octa a 1 lžičkou dijonské hořčice a opečte z obou stran pod grilem nebo v pánvi.

Bramborová kaše

Lahodně krémová s porcí strouhaného parmazánu
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Cizrna v rajčatové omáčce s vejci v trojobalu

Polévka ze žlutého hrachu s mrkví

Čočkovo-česneková polévka s octem a olivovým olejem

Krůtí prsa s fazolemi a quinoou

Rýžovo-čočkový salát s červenou řepou

Zamilujte si luštěniny! 6 receptů pro všední den

Zamilujte si luštěniny

reklama

Přidat komentář