Jak vypadá jaro na talíři? Třeba jako svěže zelené hráškové rizoto! Je skvělé samo o sobě, ale pokud mu chcete dodat trochu šťávy navíc, doplňte ho pikantní krabí salsou.
Suroviny
Postup
Ve velkém kastrolu či hluboké pánvi na mírném ohni rozehřejte trochu oleje a opékejte cibuli i jarní cibulku 5 minut do změknutí. Zesilte oheň na střední, vsypte rýži a česnek, opékejte 1 minutu, aby rýže začala sklovatět.
Vlijte víno a nechte za stálého míchání skoro odpařit. Zmírněte oheň a po naběračkách přilévejte vývar, vždy až se předchozí vstřebá, pravidelně míchejte. Osolte a opepřete.
Na zelenou omáčku dejte špenát, hrášek, olivový olej a 100 ml vody do mixéru či food processoru. Rozsekejte na hladkou omáčku.
Až vlijete všechen vývar a rýže bude skoro al dente (trvá to 20–25 minut), vmíchejte zelenou omáčku. Míchejte ještě 5 minut, pak vmíchejte hrášek, parmazán, citronovou šťávu a smetanu. Dosolte, dopepřete a vařte cca 5 minut, aby se hrášek prohřál a rýže změkla.
Smíchejte suroviny na krabí salsu. Rizoto rozdělte do misek, na něj naneste salsu. Do- plňte klínky citronu a dalším parmazánem.
NĚCO NAVÍC
Krabí maso lze nahradit okapaným tuňákem z konzervy či nadrobno nasekanými surimi tyčinkami.
Recept a fotografie převzaty z Olive Magazine.