Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hráškové rizoto s krabem
Hráškové rizoto s krabem
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Hráškové rizoto s krabem

4.3/5 Počet hodnocení: 6
Do hodiny Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3087 kcal
Bílkoviny 103 g
Sacharidy 420 g
Tuky 87 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jak vypadá jaro na talíři? Třeba jako svěže zelené hráškové rizoto! Je skvělé samo o sobě, ale pokud mu chcete dodat trochu šťávy navíc, doplňte ho pikantní krabí salsou.

Suroviny

olivový olej
na opékání
nakrájená na tenká půlkolečka
jarní cibulka 1 svazek
natenko
rýže arborio 350 g
česnek 2 stroužky
drcené
vývar kuřecí 1,1 l
sůl
pepř
čerstvě mletý
mražený hrášek 150 g
nastrouhaný + navíc k podávání
z 1/2 citronu
klínky k podávání
Na zelenou omáčku
mražený hrášek 150 g
rozmrazený
olivový olej panenský 60 ml
Na krabí salsu
nakrájená nadrobno
krab 200 g
bílé krabí maso z konzervy nebo mražené (viz Něco navíc)
červená, zbavená semínek a nakrájená nadrobno
petrželka 1 hrst
hladkolistá, nasekaná
z 1/2 citronu

Postup

1

Ve velkém kastrolu či hluboké pánvi na mírném ohni rozehřejte trochu oleje a opékejte cibuli i jarní cibulku 5 minut do změknutí. Zesilte oheň na střední, vsypte rýži a česnek, opékejte 1 minutu, aby rýže začala sklovatět. 

2

Vlijte víno a nechte za stálého míchání skoro odpařit. Zmírněte oheň a po naběračkách přilévejte vývar, vždy až se předchozí vstřebá, pravidelně míchejte. Osolte a opepřete.

3

Na zelenou omáčku dejte špenát, hrášek, olivový olej a 100 ml vody do mixéru či food processoru. Rozsekejte na hladkou omáčku. 

4

Až vlijete všechen vývar a rýže bude skoro al dente (trvá to 20–25 minut), vmíchejte zelenou omáčku. Míchejte ještě 5 minut, pak vmíchejte hrášek, parmazán, citronovou šťávu a smetanu. Dosolte, dopepřete a vařte cca 5 minut, aby se hrášek prohřál a rýže změkla. 

5

Smíchejte suroviny na krabí salsu. Rizoto rozdělte do misek, na něj naneste salsu. Do- plňte klínky citronu a dalším parmazánem.

NĚCO NAVÍC
Krabí maso lze nahradit okapaným tuňákem z konzervy či nadrobno nasekanými surimi tyčinkami.

Recept a fotografie převzaty z Olive Magazine.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/3

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč