Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Hrnková bábovka s kakaem a jablečným pyré

Blesková bábovka, kterou si rychle zamilují malí i velcí.

Vydání: 2018/2
Autor:
Hodnocení:
10 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 8 porcí
Doba přípravy: Do 20 minut
PT1H
Pečení 1:00
Dort

Ingredience

    • 1/2 hrnku másla, změklého + na vymazání formy
    • 2 a 1/2 hrnku hladké mouky + na vysypání formy
    • 1/2 hrnku rostlinného oleje
    • 1 a 1/4 hrnku krupicového cukru
    • 2 vejce
    • 1 lžička vanilkového extraktu
    • 1/2 hrnku kakaa holandského typu
    • 1 lžička jedlé sody
    • 1 lžička soli
    • 2 hrnky jablečného pyré

    NA POLEVU

    • 4 lžíce másla
    • 1/2 hrnku třtinového cukru
    • 1/3 hrnku smetany ke šlehání (33%) + na případné rozředění
    • 1/4 lžičky soli
    • 3/4 hrnku moučkového cukru

Příprava jídla

Troubu předehřejte na 160 °C.

Formu na bábovku vymažte a vysypte moukou.

3 Smíchejte máslo, olej, cukr a po jednom vmíchejte vejce a nakonec přidejte vanilkový extrakt. Do mísy prosejte mouku, kakao, sodu a sůl. Promíchejte. Do olejové směsi střídavě vmíchávejte moučnou směs a jablečné pyré.

4 Těsto vlijte do formy a pečte cca 1 hodinu. Udělejte test špejlí, je-li bábovka upečená, vyndejte ji z trouby a nechte vychladnout. Pak vyklopte.

5 Na polevu dejte do hrnce všechny ingredience kromě moučkového cukru, zahřívejte a míchejte, dokud se směs nespojí a třtinový cukr nerozpustí, potom přiveďte k varu a zprudka vařte 1 minutu. Odstavte, nechte lehce zchladnout a postupně vmíchejte moučkový cukr – výsledkem má být tekutá poleva, proto možná nebude všechen cukr potřeba. Je-li směs příliš hutná, zřeďte ji trochou smetany. Polijte bábovku a nechte lehce zatuhnout. Podávejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jablečné pyré

Jablečný chlebíček

Jablečná svačinka (granola s jablečným pyré)

Skořicové koblihy s jablečným pyré

Přidat komentář