Vláčný korpus plný šťavnatých jablek a sladkého marcipánu, na povrchu jemný krém posypaný křupavými lupínky mandlí. Zkrátka jedinečný podzimní dort.
Náš tip: Máte rádi změnu? Připravte si náš nepečený jablečný dort
Suroviny
Postup
Smetanu ušlehejte s jedním vanilkovým cukrem dotuha. Dejte do lednice. Z pudinkového prášku, cukru a z mléka uvařte podle návodu na obalu pudink. Potáhněte ho potravinovou fólií, aby se na něm nevytvořil škraloup, a také ho dejte vychladit.
Jablka oloupejte, zbavte jádřinců, nakrájejte na kostičky a dejte do kastrolu. Zakápněte je citronovou šťávou, trochou vody a asi osm minut poduste doměkka.
Máslo, mouku, cukr, vejce, zbývající vanilkový cukr, skořici a kypřicí prášek zpracujte na těsto. Vmíchejte do něj nadrobený marcipán a třetinu podušených jablek. Směs přesuňte do vymazané dortové formy a pečte při 180 °C asi 30 minut.
Až dort vychladne, potřete ho pudinkem, posypte podušenými jablky, ozdobte šlehačkou a mandlovými plátky.