Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jehněčí kofty s bylinkovým kuskusem

Koftám prospěje chvíle odležení, aby se koření dokonale spojilo s masem. Lze je připravit až 12 hodin dopředu a nechat před opečením odpočívat v lednici.

 
Vydání: 2017/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
+ odležení
PT10M
Opékání 0:10
Maso

Ingredience

    • 2 menší cibule
    • 750 g mletého jehněčího masa (nebo napůl s hovězím)
    • malý svazek hladkolisté petrželky
    • 1,5 lžičky mleté skořice
    • 1 lžička mletého nového koření
    • 1/2 lžičky nastrouhaného muškátového oříšku
    • sůl a čerstvě mletý pepř olivový olej na opékání

    NA KUSKUS

    • 150 g kuskusu
    • velký svazek máty, otrhané lístky svazek koriandru
    • 2 lžíce kůry nakládaného citronu, nakrájené na drobounké kostičky (viz Něco navíc)
    • 1 lžíce panenského olivového oleje
    • 1 lžíce citronové šťávy
    • řecký jogurt podle chuti promíchaný s ostrou pastou harissa k podávání 

Příprava jídla

1 Cibule nastrouhejte a pomocí sítka vymačkejte, abyste je zbavili většiny tekutiny. Vložte je do mísy a přidejte maso, nasekanou petrželku, koření, 1,5 lžičky soli a lžičku pepře. Propracujte, aby se maso dokonale propojilo s ostatními přísadami. Rukou tvarujte z masa na špejle válečky. Dejte je na 20 minut do lednice.

2 Mezitím připravte kuskus. Vroucí vodou zalijte kuskus v míse tak, aby byl jen těsně ponořený. Přetáhněte potravinářskou fólií a nechte 10 minut odstát. Bylinky nahrubo nasekejte. Kuskus načechrejte vidličkou a vmíchejte do něj bylinky, nakládaný citron, sůl, pepř a lžíci oleje a citronové šťávy. Uchovejte v teple.

3 Rozpalte grilovací pánev vytřenou troškou oleje a kofty opékejte ze všech stran. Podávejte s kuskusem a lžící řeckého jogurtu rozmíchaného se lžičkou harissy.

NĚCO NAVÍC 
Nakládané citrony jsou základní blízkovýchodní ingrediencí, kterou využijte v tažínech, dresincích i salsách. Koupíte je v prodejnách s orientálními potravinami (Farah, Galaxy Food) nebo si je pro příště můžete připravit podle receptu na Apetitonline.cz.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Minestrone s citronem

Superzelený salát s uzeným lososem

Blesková pizza s brokolicovým pestem

Kuře s chřestem a bylinkami

Přidat komentář